Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Reqa şehidi Sakine Hesen Minbic’te son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Sakine Hesen’ın (Sakine El Eseliye) Minbic’te düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Minbicli yüzlerce kişi, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Minbic Askeri Meclisi üyesi Sakine Hesen’ın (Sakine El Eseliye) cenazesini almak üzere Fırat Hastanesi önünde toplandı.

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Adnan Ebu Emced, Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Nezife Xilo ve Yardımcısı Qasim Remo, askeri ve sivil kurumların yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu kitle, şehit Sakine’nin naaşını alarak, Minbic Şehitler Mezarlığı’na hareket etti.

Şehitlikte ise cenazeyi Minbic Askeri Meclisi üyesi kadınlar sloganlarla omuzlayarak, tören alanına getirdi. Düzenlenen askeri tören ardından Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Xeled Îsmaîl El Casim, Şehit Sakine’nin ailesinin şahsından tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin fedakarlığıyla kazanımlar elde edildiği ve çetelerin yenilgiye uğratıldığını vurguladı.

Minbic Savunma Konseyi Eşbaşkanı Nofe Silêman ise yaptığı konuşmada, ülkesinin savunmak için barışçıl ve onurlu bir yaşam uğruna canını feda eden şehitlerin ruhu karşısında saygıyla eğildiğini belirtti. Nofe herkesi Şehit Sakine’nin izinden gitmeye ve elde edilen kazanımları korumaya çağırdı.

Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Zeyneb Qenber ise, özgürlük direnişçisi Şehit Sakine’nin özgür bir yaşam uğruna kanını döktüğünü ifade etti ve şunları söyledi: “Şehitlerin yolundan gideceğiz. Şehitler karanlık dönemlerin aydınlık minareleridir.”

Şehit Sakine’nin babası Hesen Xelûf ise duygularını şöyle dile getirdi: “Sen fedakarlık yapmazsan, ben yapmazsam, kim aydınlatacak halkımızın yolunu? Kızımın şehadetini ülkenin özgürlüğüne armağan ediyorum. Bununla halkımızın birlik ve kardeşliği için fedakarlık çağrımızı yerine getirmiş olduk.”

Tören sonunda şehidin şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi, şehitlere bağlılık sloganlarıyla sonsuzluğa uğurlandı.