Serêkaniyê canlı kalkan, Halep'te çadır eylemi

Türk devletinin işgalciliği ve tecrit politikasına karşı Serêkaniyê ve Halep'te eylemler sürüyor.

SERÊKANİYÊ: 

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditlerine karşı Hesekê kantonunun Serêkaniyê kentindeki canlı kalkan eylemi 16. gününde. Eylem Qamişlo halkının katılımı ile devam ediyor. 

Sabah saatlerinde onlarca araçlık konvoy ile Qamişlo kentinden yola çıkan yüzlerce kişi, Serêkaniyê’de bulunan canlı kalkan eylemine katıldı.

Türkiye sınırına üç yüz metre yakınlığındaki bölgeye ulaşan Qamişlo halkı, “Katil Erdoğan", "İşgale hayır", "Yaşasın Rojava Devrimi" sloganları atıldı. 

Amude halkından nöbeti devralan Qamişlo Meclisi adına konuşan Perwin Yusif, şunları söyledi: “Erdoğan’ın işgal tehditlerine karşı yüzlerini sınırlara dönerek terör saldırılarına karşı nasıl bir duruş sergilediklerini buradan dünyaya gösteriyoruz. Biz halk olarak devrimimizi savunmaya, direnişi büyütmeye bu direnişi bütün cephelerde büyüten halklara sıcak selamlarımızı yolluyoruz. İşgalci Türk devleti Serekaniye halkımızın nasıl direndiğini DAİŞ ve El Nusra çetelerine karşı verilen direnişte gördüler. Biz Serekaniye halkımızın işgale karşı direneceğini biliyoruz. Erdoğan’ın tehditleri Serekaniye halkını mğcadeleden direnişinden geri adım attıramayacak, biz Qamişlo halkı olarak işgal tehditlerine karşı Serekaniye halkımız ile birlikte direnişi büyüteceğiz."

Canlı kalkan eyleminde yerlerini alan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) adına konuşan Beritan Asya, şöyle devam etti: "Biz sosyalistler ve komünistler olarak şehitlerimizin ve Kürdistan’ın dört parçasında direnişi büyütenlerin yoldaşları olarak işgalci Türk devletinin tehditlerine karşı devrimimizi sokak sokak, ev ev, kent kent savunmaya devam edeceğiz. Bu topraklarda bedel ödeyen şehitlerimizin kazanımlarını savunacağız. Biz bu kazanımları şehitlerimizin ödediği kan ve bedele borçluyuz, bundan kaynaklı da işgalcilerin bütün tehditlerine karşı bu topraklarda yaşayan halklar olarak hep birlikte direneceğiz.”

"Ey AKP-MHP faşizmini sürdüren Erdoğan, biz bir kez daha senin işgal saldırılarına yol vermeyeceğiz" diyen Beritan Asya, şunları da ifade etti: “Bir kez daha halkımızın direniş kararlılığı Rojava Devrimi direnişi ile Efrîn’i ve dört parça Kürdistan’ı bütün halkların direniş ruhu ile özgürleştireceğiz. Erdoğan’ın Ortadoğu’yu Osmanlılaştırma hayalini buradaki direniş ile yerle bir edeceğiz. Diktatörlerin korkusu ne kadar büyük olunca onların saldırıları da o kadar büyük oluyor. Onlar bizim direniş ruhumuzdan, halkların birliğinden korkuyorlar. Biz Raperinler'in, Saryalar'ın, Avestalar'ın, Barinler'in direnişi ile Erdoğan’ın tehditlerine karşı halklarımız ile birlikte direnerek tehditleri boşa çıkaratacağız."

Yapılan konuşmalar ile nöbet devam ederken Kuzey ve Doğu Suriye Devrimci Gençlik Hareketi gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüş ile nöbet çadırını ziyaret ettiler.

Konuşmalar, söylenen şarkılar ve çekilen halaylar ile nöbet devam ediyor.

HALEP: 

Şêxmeqsûd Şehit Aileleri Meclisi tarafından başlatılan açlık grevi için meclis binası önünde çadır açıldı. 

Açlık grevi öncesi Şehit Aileleri Meclisi adına basın açıklaması yapıldı. Meclis Üyesi Zelîxe Qinbir tarafından okunan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve demokratik ulus projesine yönelik komplolara karşı sessiz kalan uluslararası çevrelere tepki gösterildi.

Erdoğan öncülüğündeki faşist Türk devletinin insan haklarını hiçe sayarak Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesini engellediğinin belirtildiği açıklamada, sözde insan hakları savunucusu olan uluslararası kuruluşların bu durumun sorumlusu olduğu ifade edildi.

Açıklamada bölge halklarının yalnızca direniş ve zafere odaklanması gerektiği belirtilirken, “Halep halkı olarak, tüm uluslararası güçlere ve kuruluşlara, Türk devletinin siyasetinin önünü alma çağrısı yapıyor, YPG-YPJ savaşçılarımızla birlikte Türk devletinin hayallerinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz” denildi.

Şêxmeqsûd’daki açlık grevinin 2 gün süreceği öğrenildi.