Sol Partili politikacıya Erdoğan gözaltısı!

Almanya’nın Alzey kentinde belediye meclis üyesi olan Sol Partili politikacı Dilan Düzgün sosyal medya hesaplarında Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Dalaman havalimanında gözaltına alındı.

Erdoğan rejimi Alman vatandaşlarına yönelik rehine siyasetini tekrar devreye koyma niyetinde Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti’ndeki Alzey kentinde Sol Parti’nin listesinden belediye meclis üyesi olan Kürt genç kadın siyasetçi Dilan Düzgün’ün ailesiyle tatil amacıyla Türkiye’de bulunduğu sırada Cuma günü gözaltında alındığı öğrenildi.

Düzgün’ün sosyal medya hesaplarında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin hakaret içeren paylaşımlarından dolayı 2017 yılında soruşturma açıldığı ve hakkında tutuklama kararı çıkarı çıkartıldığı belirtildi.

26 yaşındaki Düzgün’ün Frankfurt kentinde dönüşünde Dalaman havalimanında gözaltına alınması ardından ailesi Alman dışişleri bakanlığına başvurdu. Hakkında “terör örgütü için faaliyetlerde bulunmak” iddiasıyla gözaltına alınan Dilan Düzgün, Almanya’nın girişimleri sonucunda dün akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bir günlük gözaltının ardından Düzgün’ün bugün Almanya’ya dönmesi bekleniyor. Merkel hükümetinin Ankara rejimiyle yeni bir rehine krizi yaşamamak için elini çabuk tuttuğu ve Düzgün’ün bir gün sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl 10’dan fazla Alman vatandaşını tutuklayan ve bunları Almanya’ya karşı koz olarak kullanan Erdoğan rejimi, Merkel hükümetinden birçok konuda taviz koparmayı başarmıştı.