TEV-DEM: DAİŞ'in yaptıklarına Türkiye devam ediyor!

TEV-DEM, Türk devletinin Şengal bölgesine saldırılarını kınarken, bunun, DAİŞ vahşetinin devamı niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Diplomatik İlişkiler Merkezi, işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin saldırılarının, DAİŞ çetelerinin 2014 yılındaki saldırılarının devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

'İNANÇ MERKEZLERİ TAHRİP EDİLİYOR'

Êzidî ve Alevilerin Sünni Müslüman olmaya zorlandığının vurgulandığı açıklamada, Türk devletine bağlı çetelerin Alevi ve Êzidîlere ait inanç merkezlerini tahrip ettiği kaydedildi.

Açıklamada, tüm dünyaya Türk devletinin Efrîn’deki tehlikeli uygulamalarına karşı tutumlarını netleştirmeleri çağrısı yapılarak, “Efrîn’in özgürleştirilmesinin en önemli adım olduğunu ve tüm kesimlerin bunu gerçekleştirmekte yer alması gerektiğini belirtiyoruz” denildi.

'MİNBİC ORTAK YAŞAM VE ÖZERK YÖNETİM GERÇEĞİNİN ÖRNEĞİ'

Açıklamada Minbic’in özgürleştirilmesinin ikinci yıl dönümü de kutlanırken, "Minbic ortak yaşam ve Demokratik Özerk Yönetim’in gerçek örneğidir. Minbic halkının kendi özgür yönetim sistemini kurması ve geliştirmesi için mücadele edeceğiz. Bu vesileyle halkların özgürlük şehitlerini anıyor, DAİŞ’e ve tüm terör örgütlerine karşı kahramanca direnenleri selamlıyoruz” diye ifade edildi.

'TÜRKİYE SURİYE HALKINA KARŞI TEHLİKELİ SİYASET YÜRÜTÜYOR'

Suriye’deki son gelişmelere ilişkin de Suriye halkının kaderi üzerinden birçok pazarlık yapıldığının belirtildiği açıklamada, kendi çıkarları için hareket eden kesimlerin tüm planlarının da boşa çıkacağı ifade edildi.

TEV-DEM, Suriye halkının kaderi üzerinden pazarlık yapanları kınayarak, "Türkiye bayraklarının ülke toprakları üzerinde asılması, meydanların ve bölgelerin isimlerinin değiştirilmesi, halka Türkçe konuşmanın dayatılması Suriye bölgelerini Türkiye haritasına katma girişimidir ve Suriye halkının birliğine karşı tehlikeli bir siyasettir” dedi.

Suriye güçlerine sorumlu hareket ederek bu tehlikeli siyasetin önünü almaları çağrısı yapılarak, Kuzey Suriye’de halkın kendi iradesi ile siyaset yürüttüğü, yürütülen siyasetin Suriye bütünlüğünü koruduğu da belirtildi.

'DAİŞ'İN YAPTIKLARINA TÜRK ORDUSU DEVAM EDİYOR'

TEV-DEM Diplomatik İlişkiler Merkezi'nin açıklamasının sonunda da şöyle denildi:

"İşgalci Türk ordusunun Şengal’e yönelik bombardımanları, DAİŞ çetelerinin 2014 yazında gerçekleştirdiği saldırıların devamıdır. Bu saldırı, Irak ve Güney Kürdistan hükûmetinin egemenliğini ihlal etmektedir. Irak ve Güney Kürdistanlı güçlere Şengal halkına yönelik saldırılara karşı net tutum geliştirmeleri ve özellikle başta Êzidîler olmak üzere Kürt halkına yönelik katliamların önünü almaları çağrısı yapıyoruz.”