Topraklarını savunmak için QSD'ye katıldılar

Rojava'ya yönelik saldırılara karşı ülkelerinin korumak için QSD güçlerine katılan kadınlar, düşmanı topraklarından çıkarmaya kararlı olduklarını belirttiler.

Türk devletinin saldırıları altında olan Kuzey-Doğu Suriye'de gençler topraklarını korumak için QSD'ye katılıyor. Salı günü yıllık toplantılarını gerçekleştiren Fırat bölgesi Genç Kadınlar Birliği, seferberlik kararı aldı.

Toplantıda özerk tabur kurarak Eyn Îsa savaşına katılma kararı da alındı. Bu kararın ardında  40 Genç Kadınlar Birliği üyesi, Türk devleti ve çetelerin saldırılarına karşı topraklarını korumak için QSD güçlerine katıldı.

Ülkesini ve topraklarını savunmak için Eyn Îsa savaşına katılan Canê Ebdo, düşmanın yürüttüğü politikaya karşı tüm gençlerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Bölgede yaşanan savaşın varlık ve yokluk savaşı olduğunu ifade eden Ebdo konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Genç kadınlar olarak özerk tabur kurma ve bu taburda yer alarak düşmana karşı savaşma kararı aldık. Sadece topraklarımızda savaş yürütülmüyor aynı zamanda gençler üzerinde de büyük bir savaş yürütülüyor. Düşman özel savaş yöntemleri ile gençleri kendi çıkarları için kullanmak istiyorlar. Gençlere ajanlığı, fuhuşu ve uyuşturucu maddeyi dayatıyorlar. Bu tür oyunlara karşı dikkatli olmamız lazım."

İŞGALCİLERİN PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Türk devleti ve işbirlikçilerine karşı topraklarını savunmaya hazır olduklarını söyleyen Rewşen Elî, "Düşmanın topraklarımızda projelerini hayata geçirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Türk devleti ve çetelerini ülkemizde çıkarana kadar mücadele edeceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Amacımız bölge halkını tekrar topraklarına döndürmek. Düşmanı topraklarımızdan çıkarmaya kararlıyız" diye konuştu.

Özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri anarak sözlerine başlayan Tolîn Mihemed, şehit yoldaşlarının izinden gideceğini belirtti. Bütün savaşlarda kadınların öncü rol oynadığını vurgulayan Tolhildan, genç kadınlara şu çağrıda bulundu: "Bütün genç kadınlara sesleniyorum, bize destek verin ve taburumuza katılın. Düşmana karşı birlikte savaşalım ve topraklarımızı özgürleştirelim."