Türk devleti çetelerin maaşlarını 'ganimetle' ödedi!

Türk MİT'inin Efrîn'e saldırttığı çetelere "Efrîn'den aldığınız ganimetler size bir yıl yeter" diyerek son iki aydır maaş ödemediği ve bunun çeteler arasında rahatsızlığa neden olduğu bildirildi.

İşgalci Türk devletinin El Kaide, DAİŞ ve El Nusra ve farklı gruplardan devşirerek "Suriye'nin Kuvayi Milliyesi" dediği çete gruplarının maaşlarını ödemediği için çeteler arasında rahatsızlık çıkmaya başladığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Türk devleti Efrîn'e saldırttığı çete gruplarından bazılarının maaşlarını son iki aydır ödememesi çete grupları arasında rahatsızlığa neden oldu.

Çetelerin maaş kesintisinin Türk devletinde yaşanan ekonomik kriz ve doların hızlı yükselişi ile ifade edilse de Türk askeri ve MİT yetkililerin çetelere "Efrîn'den aldığınız ganimetler size bir yıl yeter" dediği öğrenildi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Suriye'nin Kuvayi Milliyesi" dediği ve sayıları 25 ile 30 bin arasında olduğu tahmin edilen çetelere 80 ile 250 dolar arasında değişen maaşlar ödeniyor.

Edinilen bilgilere göre birçok çete grubunun maaşları son iki aydır ödenmezken, Türk MİT'i tarafından kurulan Sultan Murad Tugayları, Sultan Abdulhamit gibi grupların maaşlarının ödendiği belirtilirken, diğer grupların ise bazılarının maaşlarının ödendiği bazılarının ödenmediği öğrenildi.

Öte yandan Efrîn'de yurttaşlar, Türk ordusunun Efrîn kent merkezi ve ilçe merkezlerine, çetelerin ise köylere konuşlandırdığını belirterek, çetelerin "Efrîn'i bize bırakmayacaklar" diyerek yağma ve talanlarını son günlerde arttırdığını bildirdi.

Bu arada Türk devleti, Rusya ile yaptığı "Efrîn'e karşılık Doğu Guta'nın boşaltılması" anlaşması sonrası Doğu Guta'dan getirilen çete aileleri de Türk devleti tarafından otobüslerle getirilip Efrîn'in Cindirêsê ilçesi ve köylerine yerleştiriliyor.