Türk devleti Girê Spî’de bir kız çocuğunu katletti

İşgalci Türk devletinin Girê Spî’ye yönelik düzenlediği saldırılarda bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

Türk devleti, İstanbul’da düzenlenen zirveden bu yana hemen her gün Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarda bulunuyor.

Bu Perşembe günü Girê Spî’nin Til Fender köyüne yönelik saldırıda bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Türk rejiminin katlettiği çocuğun 12 yaşında olduğu ve adının Sara Rıfat olduğu öğrenildi.
 

Yerel kaynaklar, kız çocuğunun Türk askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulduğu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Girê Spî’ye yönelik saldırılar özellikle Çarşamba akşamından bu yana yoğunlaştı. Kentin sınıra yakın mahallelerine sürekli ateş açılıyor. 31 Ekim günü akşam saatlerinde Silîp Qiran, Tilfindir, Suske ve Yabis köyleri de rastgele taranmıştı.

30 Ekim günü düzenlenen saldırıda Özsavunma Güçleri savaşçısı Zên Ramadan Xelef hayatını kaybetmişti.

Paralel olarak sınır kenti Kobanê’ye de saldırılar yapılıyor. İlk saldırı dörtlü zirveden sonra 28 Ekim’de gerçekleşti. Zormixar köyüne yönelik saldırılarda Öz Savunma Güçleri üyesi Mihemed Hûtî hayatını kaybetmişti.

Türk devletinin saldırılarını DAİŞ’e açık destek olduğu tepkisinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ise Dêra Zor operasyonunu geçici olarak durdurdu. DAİŞ çetelerine yönelik operasyonun son aşaması 10 Eylül günü başlatılmıştı.