Türk ordusu Efrînli sivili kaçırdı ve katletti!

Efrîn'de çeteler ve işgalci askerler kentte sivillerin üzerinde terör estirmeye devam ediyor. Efrînli Mihemed Îbiş Nesan adlı kişi de katledildi.

Efrîn’de bulunan yerel kaynakların verdiği bilgiye göre işgalci Türk ordusu ve çeteleri, Yukarı Hecî Hesna köyünden olan Mihemed Îbiş Nesan (55) adlı kişiyi kaçırdı ve işkenceyle katletti.

Yerel kaynaklar, daha önceden Mihemed Îbiş’in kızının çeteler tarafından kaçırıldığını ve yüklü miktarda fidye ödedikten sonra serbest bırakıldığı, ancak ardından Mihemed Îbiş’in kaçırıldığını ve işkenceyle katledildiğini bildirdi.

KAÇIRILANLAR

Öte yandan Mabata ilçesine bağlı Afraze köyünde bulunan yerel kaynakların verdiği bilgiye göre  Emîn Reşîd Dawid (44), Horîk Ebdo Elo (45), Emîn Mihyedîn Elo (32), Ziyad Nûrî Ziyad (38), Xebat Mihemed Hesen (27), Xalid Mihemed Nesan (35) adlı kişilerle Mihemed Ehmed Henan (34) ve Ehmed Henan (30) adlı kardeşler El-Şemal tugayı adındaki çete grubu tarafından kaçırıldı.

Kaçırılan sivillerin Raco ilçesindeki Qobê köyünde bir zindana götürüldüğü ve serbest bırakılmaları için ailelerinden fidye istendiği belirtildi.