Türk ordusundan Efrîn'de DAİŞ uygulamaları

Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn'deki zulmü devam ediyor. Ordu ve çeteler, insan kaçırmaya, cinsel saldırılara vb. DAİŞ uygulamalarına başvuruyor.

Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn işgalinden sonara başlayan talan devam ederken, insan kaçırma, cinsel saldırı, kadınlara zoraki nikah, çarşaf giyme zorunluluğu ve yakını olamadan dışarı çıkmama gibi DAİŞ uygulamaları da dayatılmaya başlandı.

ANHA, Efrîn’in Mabata ilçesinde yapılan ev baskınlarında 110 gencin kaçırıldığını yazdı. Ayrıca kaçırılan gençlerin işkenceden geçirildiği kaydedildi.

İlçede kadınlar tarafından çetelerin merkezi önünde bir protesto düzenlendi. Gençlerin serbest bırakılmasını isteyen kadınların üzerine rastgele açılan ateşte ise bir kadın yaralandı.

Türk ordusu ve çetelerin, her bir gencin bırakılması karşılığında 50 bin Suriye lirası istediği, parayı veren gençlerin serbest bırakıldığı, veremeyenlerin ise hâlâ cezaevinde tutulduğu öğrenildi. Ayrıca, Mabata’nın Mirkan ve Kaxire köylerinde insan kaçırma olaylarının devam ettiği de ifade edildi.

KAÇIRILANLARDAN BAZILARI

Türk ordusu ve çetelerinin kaçırdığı 110 gençten 38'inin isimleri şöyle:

Selahdîn Mihemed, Kamîran Eskotko, Misefa Reşîd Qilindir, Hisên Îşano, Hisên Hesen Bekir, Elî Mustefa Elûş, Hisên Birîm Bekir, Şêrgil Adlo, Mihemed Elî Şêxo, Abdîn Şêxo, Welat Şêxo, Dilo Qilindir, Abdîn Umer Qile, Elî Henan Hemzîno, Hêcan Hebeş, Ebdo Muxtar, Pêşwar Mihemed Elî, Xelîl Mihemed Elî, Cîhad Yûsif Fetûma, Hisên Hisên Mişko, Ferhad Hemaço, Gîvara Zekî Ehmed, Elûto Elûto, Reşîd Mûrad Qasim, Mûrad Reşîd Qasim, Mûrad Mûrad, Nedîm Arif, Kazim Arif, Cuma Qasê, Mihemd Qasê, Mihemd Qilindir, Elî Nûrî Mihemed (Ebû Nûrî), Hemîd Mihemed Elî, Xelîl Birîm Bekir, Remzî Şabo, Kamîran Şabo, Selah Şabo ve Zihêr Şabo.