YPG 8 şehidin sicilini açıkladı

YPG, Halep’te farklı tarihlerde şehit düşen 8 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. YPG, "onların hayallerinin ve hedeflerinin gerçekleşmesi için büyük bir kararlılıkla sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Halep'te farklı tarihlerde şehit düşen 8 savaşçının kimlik bilgileri açıkladı. YPG, “Halkımız özgür ve demokratik bir yaşam için tarifsiz bir mücadele yürüttü. Rojava Devrimi’nin başlangıcından bugüne kadar insanlığın düşmanı olan geri ve işgalci güçlere karşı yürütülen mücadele, tüm dünya halkları için eşsiz bir örnek olmuştur. Bu mücadelede büyük ve tarihi kahramanlık ortaya çıktı ve bu ülkenin binlerce kız ve erkek çocuğu, insanlığın özgürlüğü için canlarını feda ederek insanlığın geleceğine ışık oldu. Bu ışık bugün yolumuzu her zamankinden daha fazla aydınlatıyor ve geri kalmışlığa ve işgale karşı mücadelemizde bize büyük bir moral ve güç veriyor. Kahraman şehitlerimize minnettarız ve onların hayallerinin ve hedeflerinin gerçekleşmesi için büyük bir kararlılıkla sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. 

YPG açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

"2014 yılında DAİŞ çetelerinin halkımıza yönelik saldırıları yüksek seviyedeydi. Bu saldırılara karşı halkımız ve savaşçılarımız her yerde mücadele halindeydi. Halep köylerinde DAİŞ çeteleri insanlık dışı yöntemlerle halka yönelik saldırı ve katliamlar gerçekleştirdi ve buna karşı büyük bir direniş sergilendi. Bu direnişte yoldaşlarımız Ehmed Elhesen, Ehmed Xidro, Şaban Îbrahîm, Elî Elhilo, Mihemed Elî Elbişar, Mustafa Mehmud ve Beşar Qasim şehitler kervanına karıştı.

Yoldaşımız Karwan Efrîn ise, 02 Ocak 2021'de meydana gelen trafik kazası sonucu şehit düşmüştür. Şehitlerimizi saygıyla anıyor, ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

8 yoldaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Karwan Efrîn

Adı Soyadı: Hemnî Îhsanî

Ana Adı: Hajer

Baba Adı: Kawa

Şahadet Tarihi ve Yeri: Halep/ 02 Ocak 2021

*****

Adı Soyadı: Ehmed Elhesen

Ana Adı: Nûriye

Baba Adı: Zekeriya

Şahadet Tarihi ve Yeri: Halep çevre köyleri / 2014

*****

Adı Soyadı: Ehmed Xidro

Ana Adı: Melîha

Baba Adı: Hesen

Şahadet Tarihi ve Yeri: Halep çevre köyleri / 2014

*****

Adı Soyadı: Şaban Îbrahîm

Ana Adı: Eyuş

Baba Adı: Ehmed

Şahadet Tarihi ve Yeri : Halep çevre köyleri / 2014

*****

Adı Soyadı: Elî Elhilo

Ana Adı: Behiye

Baba Adı: Mihemed

Şahadet Tarihi ve Yeri: Halep çevre köyleri / 2014

*****

Adı Soyadı: Mihemed Elî Elbişar

Ana Adı: Meryem

Baba Adı: Hesen

Şahadet Tarihi ve Yeri : Halep çevre köyleri / 2014

*****

Adı Soyadı: Mustafa Mehmud

Ana Adı: Zeyno

Baba Adı: Welîd

Şahadet tarihi ve Yeri : Halep çevre köyleri / 2014

*****

Adı Soyadı: Beşar Qasim

Şahadet Tarihi ve Yeri : Halep çevre köyleri / 2014”.