YPG: İtalyan uyruklu bir çete yakalandı

YPG Basın Merkezi, düzenlenen özel bir operasyonla, İtalyan uyruklu bir DAİŞ çetesinin Türkiye’ye kaçmaya çalışırken yakalandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, anti terör timlerinin düzenlediği özel bir operasyonla İtalyan uyruklu Semir Bagona (Ebû Hureyre el Muhacir ve Ebû Abdullah el Muhacir) isimli çete üyesinin düzenlenen bir operasyonla yakalandığını kaydetti.

“Yakalanan unsurun ele verdikleri ile DAİŞ örgütüne ve dış ilişkilerine dair birçok detay açığa çıkmış, örgüte karşı yürüttüğümüz mücadelede önemli bir kazanım elde edilmiştir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “İnsanlık tarihinin en vahşi yapılanması olarak ortaya çıkan, halkların tarihten günümüze büyük emeklerle yarattığı değerleri hedefleyen, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada toplumların katlini amaç edinen çete yapılanması DAİŞ’e karşı etkili mücadelemiz her alanda devam etmektedir. Avrupa’dan Asya’ya ve Ortadoğu’ya kadar her yerde kendini cani ve hunharca saldırılar üzerinden geliştirerek yarattığı korkuyla büyümeye çalışan bu yapılanmaya karşı sürdürdüğümüz savaş günbegün önemli başarılar elde etmektedir. Kobanê ve Cizre'de başarıyla sonuçlandırılan operasyonlar ve son olarak Dêra Zor'da sürmekte olan Cizre Fırtınası Hamlesi de bu kapsamda yürütülen mücadelenin en önemli tarihsel kanıtlarıdır. Bugün yürütülen direniş savaşımız önemli başarılar elde ederek halkımızın ve halkların özgürlük zaferiyle sonuçlanarak tarihe mal olan, Ortadoğu ve Kürdistan coğrafyasındaki halkların geleceğini garanti altına alacak kazanımlar elde etmektedir.

DAİŞ, İslami görüntü altında inançları lekelemeye, bu amaç doğrultusunda azgın bir yaklaşım ve vahşi metotlarla dünyanın her yerinden topladığı teröristler aracılığıyla bölgede hakimiyet savaşını sürdürmeye çalışmıştır. Avrupa ülkelerinde birçok kişi bu yapılanmanın uyuyan hücresi olup her yerde saldırı için harekete geçmiş, birçoğu Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye'de katliamlar gerçekleştirmek için özel çalışmalar yürütmüştür. YPG-YPJ güçleri olarak bu hücrelere karşı başarılı operasyonlarımız gerçekleştirilmiş ve bunlar dönem dönem kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu çerçevede özel planlamalar doğrultusunda Anti-Terör timlerimizce (Y.A.T.) gerçekleştiren kapsamlı bir operasyon ile İtalyan uyruklu Semir Bogana (Kod Adı: Ebû Hureyre el Muhacir ve Ebû Abdullah el Muhacir) isimli çete üyesi 27 Ağustos tarihinde Türkiye’ye kaçmaya çalışırken yakalanmıştır. İşgalci Türk devletinin DAİŞ’e yaptığı silah sevkiyatlarının sevk ve idaresinden sorumlu olan Semir Bogana aynı zamanda yabancı uyruklu DAİŞ üyelerinin Rojava Kürdistanı'ndaki faaliyetlerinin de mesuliyetini yürütmüştür. Yakalanan unsurun ele verdikleri ile DAİŞ örgütüne ve dış ilişkilerine dair birçok detay açığa çıkmış, örgüte karşı yürüttüğümüz mücadelede önemli bir kazanım elde edilmiştir.”