YPG Efrîn’de işgalcileri vurdu: 9 ölü

YPG savaşçıları, Türk işgali altındaki Efrîn’de çetelere yönelik düzenlediği eylemlerde en az 9 Türk askeri ve çete mensubu öldü.

YPG Basın Merkezi, 30 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında bir çok noktada Türk işgal ordusu ve çetelerine yönelik eylemler yapıldığını bildirdi. YPG, Efrîn kent merkezi ve beş ilçesinde düzenlenen eylemlerde en az 9 Türk askeri ve çete mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

YPG, Türk işgal saldırılarının başladığı 20 Ocak’tan bu yana Türk ordusu ve çetelerinin toplam 2.502 kayıp verdiğini açıkladı.

Son eylemlere ilişkin detaylar şöyle verildi:

“Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz Efrîn şehir merkezi ve ilçelerinde işgalci Türk ordusu ve komutasındaki çete gruplarına yönelik bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. 30 Haziran ve 3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eylemlere ilişkin detaylar şu şekildedir;

-30 Haziran tarihinde güçlerimiz, Efrîn’in Mabeta ilçesinde Feylaq Şam çete grubu ve işgalci Türk ordusu unsurlarına yönelik bir pusu eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucu 1 asker öldürülürken çok sayıda çete yaralanmıştır.

-1 Temmuz tarihinde güçlerimiz tarafından Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemînê ve Malikiyê köyleri arasındaki alanda Feylaq Şam çete grubuna yönelik etkili bir eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucunda 4 çete öldürülürken, 3 çete de ağır yaralanmıştır.

-2 Temmuz tarihinde güçlerimiz Efrîn’in Mehmûdiyê mahallesinde devriye gezen işgalci Türk ordusu unsurlarına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 3 asker öldürülürken, 2 asker de yaralanmıştır.

-2 Temmuz tarihinde bir birliğimiz tarafından Efrîn-Raco karayolu üzerinde Firqat Hemze çete grubuna bağlı bir unsura yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda çete öldürülmüştür.

-3 Temmuz tarihinde güçlerimiz, uzun süreli bir takibin ardından, Ehrar Şerqiye çete grubunun sözde karargahına yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerle beraber, Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının başlamasından bu yana işgalci Türk ordusu ve çetelerinin kayıp sayısı 2502’ye ulaşmıştır.”