YPG savaşçıları son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçıları Umer Hesen (Serdar Efrîn) ve Henîf Reşo (Welat Efrîn), Mihemed Henan (Agirî) ve Sair El-Ziyab (Şiyar Çil Axa) ile Özsavunma Güçleri savaşçısı Hesen El-Mitêr son yolculuğuna uğurlandı.

Halep’te farklı tarihlerde yürüttükleri askeri görevleri esnasında şehit düşen YPG savaşçıları Umer Hesen (Serdar Efrîn) ve Henîf Reşo (Welat Efrîn), Şehba’ya bağlı Ehres ilçe şehitliğinde Efrîn ve Şehba bölgelerinden binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Şehit cenazelerini Fafin ilçesindeki Avrin Hastanesi’nden alan halk onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Ehres ilçe şehitliğine doğru yola çıktı. Uğurlama merasimi bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hacer Miho, bölge halklarının şehitler sayesinde birçok kazanım elde ettiğini belirterek, “Şehitler özgür toplum inşasının temelidir” dedi. Şehba Meclisi üyesi Mihemed Welo ise, Kuzey Suriye halklarının fedakar olduğunu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde ataerkil zihniyetini parçaladığını belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yöneticisi Hesen Koçer ise devrim ve demokratik bir sistemin kuruluşunun şehitler sayesinde olduğunu belirtti. Koçer, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik planlarına dikkat çekerek, “Türk devleti, Kuzey Suriye’deki demokratik ulus projesini tasfiye etmek için dış devletleri ziyaret ediyor. Bu yüzden Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırıları, bölge halklarının özgürlük ve birliğine yönelik saldırı anlamına geliyor” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

DÊRİK

YPG savaşçıları Mihemed Henan (Agirî) ve Sair El-Ziyab (Şiyar Çil Axa) ile Özsavunma Güçleri savaşçısı Hesen El-Mitêr Şehit Xebat Şehitliği’nde bölge halkının katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Dêrik’teki Şehit Hogir Hastanesi’nden alan kitle, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit Xebat Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Tören, YPG savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından YPG Komutanı Mihyedin Xêrkê ve Şehit Kemal Tugayı Komutanı Heqi Dermuş, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve şehitlerin hayallerini gerçekleştirinceye kadar yollarının takipçisi olma sözünü verdi.

Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Yardımcısı Cemile Ehmed ise, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Kuzey Suriye halkı işgalci Türk devletinin tehditleri ve DAIŞ çetelerinden korkmuyor. Bölge halkı teslimiyeti kabul etmiyor” dedi. Cemile, “Kuzey ve Doğu Suriye hakları, Kürt, Arap, Süryani ve Türkmenleriyle bu topraklar üzerinde yaşıyor. Tüm kesimler özgürlüğünü elde edinceye kadar kendi hakları için savaşacak” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi.

Şehit cenazeleri annelerin zılgıt ve sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.