YPG savaşçısı Ebûd Kobanê’de sonsuzluğa uğurlandı

Reqa’da şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Ebûd (Merwan Kobanê), Kobanê Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Reqa’da şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Ebûd (Merwan Kobanê), Kobanê Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende YPG/YPJ bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin posterleri taşındı.

Askeri tören ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Kobanê Kantonu Savunma Konseyi Eşbaşkanı Îsmet Şêx, şehit Merwan ve yoldaşlarının direniş sayesinde halkın özgür bir şekilde yaşayabildiğini söyledi. Şehitlerin mücadelesi sayesinde büyük kazanımlar elde edildiğini belirten PYD yöneticisi Ehmed Xoca ise şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

Şehit Merwan’ın ailesi adına konuşan Cemîl Ebûd ise “Kürdistan dağlarında 1988 yılında bir Merwan’ı uğurladık. Bugün de Kobanê’de diğer Merwanımızı uğurluyoruz. Giden Merwan’ın yerine şehitlerin mücadelesini sürdürecek yüzlerce kişi var” dedi.

Şehit cenazesi yapılan konuşmaların ardından zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.