YPG savaşçısı Reşid Ziron Şehba'da şehit düştü

YPG savaşçısı Reşid Zîron’un Şehba’daki mayın temizleme görevi esnasına şehit düştüğünü açıklandı.

YPG Genel Komutanlığı, YPG savaşçısı Reşid Zîron’un, işgalcilere teslim olmayıp Şehba’ya göç etmek zorunda kalan Efrin halkının çetelerin daha önce döşediği mayınlardan zarar görmemesi için yürütülen mayın temizleme çalışması sırasında şehit düştüğünü belirtti.

YPG Genel Komutanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘’Yoldaşımız Reşîd Zîron, işgalcilere teslim olmayıp Efrîn’de yerlerinden edilerek Şehba bölgesine göç eden halkımızın daha önce çeteler tarafından döşenen mayınlardan zarar görmemesi amacıyla, mayın temizleme görevi esnasında şehadete ulaşmıştır.

Reşîd yoldaşımız genç yaşının yanında sorumlu ve fedakar duruşuyla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmüş ve daima örnek bir katılımın sahibi olmuştur. Güler yüzü ve hiç eksilmeyen morali ile bütün yoldaşlarının kalbinde farklı bir yerin sahibi olmayı başardı. İşini yapma konusundaki disiplin, sabır ve dikkati ile örnek olmuştur. Ailesinde aldığı yurtsever ruh, özgürlük tutkusuna dayandırdığı yaşam felsefesi ve düşünce tarzı ile devrimci yaşamı boyunca köleciliğe karşı mücadelesini kesintisiz sürdürmüştür. Halk Savunma Birlikleri Genel Komutanlığı olarak Reşîd yoldaşımızın yolunun yolcusu olarak anılarını canlı tutacağımıza ve yarım kalan hayallerini gerçekleştireceğimize dair söz veriyoruz. Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyoruz.

Şehidimizin sicil bilgileri şöyledir:

*****

Kod Adı: Reşîd Zîron

Adı Soyadı: Ziya Demir

Ana Adı: Asiye

Baba Adı: Sebrî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şehba / 4 Mayıs 2018”