YPG şehit düşen iki savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi Ferhad Til Koçer’in Cizre Fırtınası Hamlesi’nde, Rizgan Destan’ın 10 Mayıs’ta Reqa’da geçirdiği kazan sonucu şehit olduğunu açıkladı.

İnternet sitesinde bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, farklı tarih ve yerlerde şehit düşen iki savaşçının kimliğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

“Dêra Zor kentinin kırsal alanında QSD öncülüğünde YPG ve YPJ güçlerimizin de içinde aktif bir biçimde katılım sağladığı Cizre Fırtınası Hamlesi yoğunluğuyla devam etmektedir.

17 Haziran tarihinde stratejik öneme sahip Dişîşa kasabası DAIŞ çetelerinden temizlenmişti. DAIŞ çeteleri, stratejik önem taşıyan Dişîşa kasabasını tekrardan ele geçirmek ve işgal etmek üzere saldırıyı yoğunlaştırmıştır. 29 Haziran tarihinde gerçekleştirilen saldırılara karşı güçlerimiz kapsamlı bir direnişle cevap vererek eylem düzenlemiştir. Yaşanan şiddetli çatışmaların ardından DAIŞ çeteleri ağır darbe almış, güçlerimiz bu saldırıları püskürtmüştür. Yaşanan çatışmalar esnasında bir arkadaşımız görkemli direniş sergileyerek şehadete ulaşmıştır. Arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ferhad Til Koçer

Adı Soyadı: Elî El Ehmed

Ana Adı: Dira

Baba Adı: Cedûh

Doğum Yeri: Til Koçer

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêre Zor / 29 Haziran 2018

10 Mayıs 2018 günü Reqa kentinde görev yürüten Rizgar Destan arkadaş, yaşanan bir kaza sonucu şehit düşmüştür. Arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rizgar Destan

Adı Soyadı: Mehmet Aşrag

Ana Adı: Gurbet

Baba Adı: Sedîq

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 10 Mayıs 2018

Şehadete ulaşan her iki arkadaşımızı saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlı kalarak mücadelelerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yeniliyoruz.”