YPJ, bir yıl önce Qereçox’ta hayatını kaybedenleri andı

YPJ Genel Komutanlığı, bir yıl önce Türk işgal güçleri tarafından Qereçox Dağı’na yönelik saldırıda hayatını kaybedenleri andı.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, “Qereçox saldırısının birinci yılında Qereçox şehitleri Jiyan, Diljîn, Şilan, Nuda, Rüstem, Bawer, Baqi, Devrim, Reqan, Heqi’yi; Çağın Direnişi şehitleri Avesta, Helin, Tekoşin, Rosyar, Zİlan, Deniz, Amargi, Legerin; Rojava ve Kuzey Suriye şehitleri şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anıyor, insanlık onurunu ve değerlerini kanlarıyla savunan şehitlerimizin yolunu takip edeceğimize olan sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Açıklamada, Türk devletinin fiziki yok etme çabaları ile halkların tarihini ortadan kaldırmak istediğine dikkat çekerken, toplumların özgür fikirlerini ve devrimci güç ruhunu asla teslim alamadıklarını vurguladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kapitalist sistemle ayakta duran egemen sermayedar güçler her fırsatta, her dönemde toplumların ve halkların varlıklarını saldırılarının hedefine almış; fiziki yok etme çabalarıyla halkların tarihini ortadan kaldırmak istemişlerdir. Egemen sistemler hegemonyalarını güçlendirmek için yıkımın karşısında duran devrimci güçleri ve demokratik toplum inşasında yer alanları her zaman saldırılarına hedef etmiş, her türlü yol ve yönteme başvurmuştur. Ancak toplumların özgür fikirlerini ve devrimci güç ruhunu asla teslim alamamışlardır. Demokratik Ulus çatısı altında kızlar ve oğullar, halklar; özgür ve eşit yaşamı inşa ettikleri Kuzey Suriye devriminde, Qereçox şehitlerine halkların devrimini gerçekleştirme sözünü bir kez daha verdiler.

Kuşkusuz Qereçox saldırısıyla; siyasi, askeri açıdan hem dünya hem de bölgesel çapta Türk devleti öncülüğünde Kuzey Suriye, Rojavayê Kurdistanê devrimi öncüleri ve kadınlar şahsında Kürtlerin soykırımı yeniden planlandı. Qereçox saldırısının planlanması, Efrin saldırısına doğru bir adımdı. Qereçox saldırısının amacı, devrim dalgasını boğmaktı. Amaç; halkların iradesinin kırılması, inancının ve umutlarının zayıflatılması, üçüncü çizgi gerçeğinin yenilgisiydi. Ancak; direnişçi halkların duruşu ve özgürlükteki ısrar hakikati Qereçox şehitleriyle Türk devletinin işgalciliği ve bu kirli planda parmağı olan tüm güçlere karşı mücadeleyi büyütme kararlığı verdi. YPJ-YPG ve QSD güçlerinin öncülüğünde halkların devrimini savunan, soykırımcı ve işgalci zihniyetleri açıkça yenilgiye uğratan Büyük Cenk, Fırat’ın Gazabı ve Çağın Direnişi hamleleri gerçekleşmiştir. Artık halklar; Efrin halkı şahsında kendi varlıklarını, topraklarını savunmada büyük bir fedailiğe ulaşmıştır. Çağın Direnişi ruhu, Qereçox şehitlerinin intikamı olduğunu göstermiştir.

YPJ güçleri olarak, fedai bir gerçeklik üzerinden örgütlendik ve ordulaştık. Qereçox ve Çağın Direnişi şehitlerinin bize talimatı; gelişerek ve mücadeleyi yükselterek savaşta ve yaşamda öncü rolü oynayarak halkların devrimini güvenceye almaktır. Yaşamın her alanında mücadelemiz sürmektedir. Her şehidimizin umutlarını yerine getirinceye, Efrin’i özgürleştirinceye ve halkların devrimini güvence altına alıncaya dek mücadelemiz aralıksız devam edecektir.

Bir kez daha Qereçox ve Çağın Direnişi şehitleri şahsında Kuzey Suriye ve tüm Kürdistan şehitlerini anıyor, onlara bağlılık sözümüzü yineliyoruz.”