YSK'den 'Şırnak' kararı: Müessir hal değil!

HDP'nin merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin de aralarında bulunduğu 10 yer için YSK'ye yaptığı olağanüstü itiraz reddedildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde binlerce asker, polis ve korucunun usulsüz bir şekilde kaydırıldığı kente bağlı bazı yerlerde seçimin iptali ve yenilenmesi için bir süre önce Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) olağanüstü itirazda bulunmuştu. 

Şırnak merkez ve bağlı Kasrik beldesi, Güçlükonak ve bağlı Fındık Beldesi, Uludere merkez ve bağlı Şenoba ile Hilal beldeleri, İdil'e bağlı Sırtköy Beldesi, Beytüşşebap merkez ve Silopi'ye bağlı Görümlü Beldesi'nde seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK’ye yapılan olağanüstü itiraz reddedildi. 

MÜESSİR HAL DEĞİLMİŞ!

YSK, ret gerekçesinde, dilekçede yer alan hususların seçim sonucuna müessir haller olarak değerlendirilemeyeceği iddiasında bulundu. YSK, kesinleşmiş seçmen kütüğündeki usulsüzlük iddialarının olağanüstü itirazla seçimin iptal nedeni olamayacağından, talebinin ret edilmesine karar verildiği belirtti.  

HDP: SEÇİMİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

İtirazda bulunan isim HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, taşıma seçmenlerle seçimin kaderinin değiştiğini vurgulayarak, gerekli hukuki işlemleri sürdüreceklerini aktardı.