Zeytin Gazabı’ndan bir haftada üç özel operasyon

Zeytin Gazabı Eylem Odası, Efrîn’in Bilbilê ilçesinde Ankara destekli çete grubu Feyleq El Şam’ın bir üyesinin öldürüldüğünü açıkladı. Bir hafta içerisinde en az üç çete mensubu özel operasyonlarla öldürüldü.

Zeytin Gazabı Eylem Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk devletine bağlı çete yapılanması Feyleq El Şam’ın bir üyesine yönelik olarak 12 Eylül’de Xilalka köyünde eylem düzenlendi.

Açıklamada, “Güçlerimiz tarafından hedef alınan çete, Efrîn’e yönelik barbarca saldırılarda yer aldığı gibi bölge halkının göç ettirilmesinde de önemli rol oynamıştır. Bu yüzden güçlerimizin hedefi olmuş ve cezalandırılmıştır” denildi.

Efrîn’de halka zulmeden ve işgalde rol alan tüm çetelerin hedef alınacağının kaydedildiği açıklamada, “Zeytin Gazabı Eylem Odası, Efrîn’in her bölgesi ve köyündedir. Yaşam alanlarımızın savunulması ve halkımıza yönelik sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ve tüm çetelerden hesap soracağız” ifadeleri kullanıldı.

11 Eylül günü de Zetin Gazabı Eylem Odası’na bağlı savaşçılar El-Cebhe El-Şamiye çete grubuna üye Amir El-Qetî’ye yönelik Raco yolunda eylem bir eylem düzenlemiş ve çete mesubu öldürülmüştü.

6 Eylül günü Zeytin Gazabı Operasyon Odası birimlerinin Efrîn-Cindirês yolunda gerçekleştirdiği eylemde Dumalı olan Fayiz Salih El Tahe adlı çete üyesi hedef alınmıştı. El Cephe El Şamiye çetesi üyesi El Tahe, bu eylemde öldürülmüştü.