İşçi ama iki polis korumasıyla belediyeye gelip gidiyor

MHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı olan Şevket Toprak, işçi statüsünde çalıştığı kayyım yönetimindeki Amed Büyükşehir Belediyesi’ne her gün iki polis korumasıyla gelip gidiyor.

Eşbaşkanlar Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık’ın İçişleri Bakanlığı kararıyla 19 Ağustos 2019’da görevlerinden uzaklaştırılıp, gasp ettiği Amed Büyükşehir Belediyesi (DBB), giderek bir belediyeden çok Cumhur İttifakı’nın oluşturan partilerin toplanma kulübüne dönüşmüş durumda.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 10 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Hasan Basri Güzeloğlu’nun yerine Diyarbakır Valisi ve Amed Büyükşehir Belediyesi gaspçısı olarak atanan Münir Karaloğlu, kendi ekibini oluşturmak üzere işe belediyenin Genel Sekreter Yardımcılığı ile birlikte 8 daire başkanını değiştirmekle koyulmuştu.

Aralarında 2018 yılında yapılan genel seçimlerde AKP'nin Amed milletvekili aday adayı olan isimlerin de olduğu bu daire başkanlarının çoğunun AKP Hükümeti’nin destek verdiği İlim Yayma Cemiyeti ile bağlantıları olduğu daha önce kamuoyuna yansımıştı.

Bir yandan kendi yönetimini oluşturan gaspçı Karaloğlu, diğer taraftan da daha önce açığa alınan 47 memur ve 25 işçiyi yakın zaman önce belediyeden ihraç etti.

Gaspçı Karaloğlu’nun kararıyla belediyede yeni oluşturulan bir birimde görev verilen isimlerden biri ise Şevket Toprak. Belediyede işçi statüsünde çalışan Şevket Toprak’a, yakın zaman önce oluşturulan Ulaşım Daire Başkanlığı Koordinatörü olarak görev verildi.

Söz konusu bu isim, belediyeye her gün iki polis koruması ile gidip geliyor. Nedeni ise Toprak’ın aynı zamanda MHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı olması.