Amed'de açlık grevi eylemcileri için yürüyüş

HDP Amed İl Örgütü öncülüğünde, Leyla Güven'e ve diğer açlık grevi eylemcisi tutsaklara destek amacıyla Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yürüyüş düzenlendi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, 64 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi eyleminde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek yürüyüşü düzenlendi. HDP il binası önünden yürüyüşe başlayan kitle, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık 'Leyla Güven onurumuzdur', 'Siyasi tutsaklar onurumuzdur' ve 'Zindanlara özgürlük' sloganları atıldı. Cezaevi önüne gelen kitle, burada açıklama yapmak isteyince polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Engellemeye rağmen HDP Amed Milletvekili Semra Güzel kısa bir açıklama yaptı. 

'TECRİT KIRILANA KADAR...'

Güzel, bugün HDP Amed il binalarında tecrit ve açlık grevi gündemli bir toplantı yaptıklarını belirterek, toplantıya katılım sağlayan halktan öneriler aldıklarını kaydetti. Bu önerilerden birinin de yürüyüş yapmak olduğunu ifade eden Güzel, şunları söyledi: "Biz bugün buraya halkımızın talebiyle geldik. Ama cezaevi önüne gelmemiz engellendi. Daha önce hazırlamış oldukları yazıları çıkartıp elimize verdiler. Bu yazıları bir gerekçe olarak bize sundular. Elbet o cezaevinin önüne yürüyeceğiz ve bu tecrit kırılana kadar mücadelemize devam edeceğiz."

Güzel'in açıklamasından sonra kitle alkış ve sloganlarla cezaevi önünden ayrıldı.