Düsseldorf’tan seslendiler: Zamanı geldi, Önderliğimiz özgür olmalı

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Pazartesi gününden bu yana süren oturma eylemi, bugün düzenlenen bir yürüyüş ile sona erdi.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 5 gündür devam eden oturma eylemi 6. gününde kitlesel bir yürüyüşle sona erdi. 

HER GÜN İKİ KENTTEN KÜRDİSTANLILAR OTURMA EYLEMİNDE YER ALDI

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Pazartesi gününden bu yana NRW Eyaleti’nde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için oturma eylemi düzenliyordu. FED MED’in organize ettiği eyleme YJK-E NRW bileşeni kadın meclisleri, demokratik toplum merkezi üyeleri, TekoJIN, PYD, NAV-YEK ve FEDA üyeleri katıldı.

Eyleme her gün iki merkez ev sahipliği yaptı. Pazartesi günü eyalet parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar sonraki günlerde şehir merkezindeki Cornaliusplatz’da seslerini duyurdu. Salı günü Köln ve Düsseldorf, Çarşamba Duisburg ve Essen, Perşembe Dortmund ve Bonn, Cuma günü Bielefeld ve Münster’den onlarca kişi katıldı. Bir hafta boyunca TEV ÇAND sanatçıları da kültürel aktiviteler gerçekleştirdiler. 15’i aşkın sanatçı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için stranlarını söyledi.

KİTLESEL YÜRÜYÜŞ İLE EYLEM SONA ERDİ

Oturma eylemi bugün 1500’e yakın kişinin katıldığı merkezi bir yürüyüşle sona erdi.

Saat 14.30da DGB Haus önünde başlayan eylem Cornaliusplatz’da sona erdi. Yürüyüşte Abdullah Öcalan bayraklarının yanı sıra, “Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’ barış” pankartları taşındı. 

Garê direnişi de bir pankartla selamlandığı eylemde yürüyüşün moderatörü Garê direnişine dikkat çekti. Türk devletinin Garê’de büyük bir müjde vereceğini ilan ettiğini ancak 4 gün dayanıp kaçmak zorunda kaldığını söyledi. 

SEVER: MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

FED MED adına konuşan eşbaşkan Engin Sever, uluslararası komplonun Rojava’da, Paris’te, son olarak da Garê’de tekrarlamak istendiğini belirten Sever, “Ama her seferinde Önderliğimizin izinde yürüyen fedailer ve halkımızın mücadelesi ile bu saldırılar geriletilmiştir. Biz bir haftadır yaptığımız oturma eylemiyle uluslarası komplonun devamı olan tüm saldırılara yanıt olmaya çalıştık. Bundan böyle de mücadelemizi büyüteceğiz” diye konuştu. 

DOĞAN: EYLEMLERİMİZLE DİRENİŞE CEVAP OLUYORUZ

YJK-E adına konuşan Keziban Doğan da şunları belirtti: “22 yıldır izolasyon altında olan başkanımız ağır tecrit koşullarına rağmen yeni bir paradigmayla direnişini en üst düzeyde geliştirdi. Biz YJK-E NRW olarak eylemlerimizle bu direnişe cevap olmaya çalıştık. Bu çerçevede 25 Kasım’da başlattığımız ‘Diktatörü yargılamak için 100 neden’ kampanyası ile bunun sorumlulardan hesap soruyoruz. Biz kadın hareketi olarak önderliğimizin direnişini kendimize esas alıyoruz. Biz diyoruz ki artık zamanı geldi. Önderliğin fiziki özgürlüğünün zamanı geldi. Önderliğimiz özgürleşene kadar alanlarda olacağız.”

KCDK-E adına konuşan eşbaşkan Yüksel Koç ise “21 yıl önce komployu geliştirenler Önderliğimizin düşüncelerini mücadelesini tasfiye etmek istediler. Ama bugün Önder Apo evrensel bir Önder konumundadır. İngiltere sendikalarının çağrısı buna örnektir. Güney Afrika sendikalarının başlattığı kampanya buna örnektir. Artık özgürlük zamanı geldi, artık Önderlikle her anlamda buluşmanın zamanı geldi diyoruz” dedi. 

PYD temsilcisinin de konuştuğu eylemde Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin bildirisi de okundu.

Bildiride “Direniş umut inanç ve bilinç oluşturuyor. Selam olsun direnişi büyütenlere. Şimdi faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma zamanı” denildi.

TekoJIN bildirisinin de okunduğu eylem Cornaliusplatz’da konuşmalar ardından sona erdi.