Erivan: Diplomatik çözüm yok; ya zafer ya yenilgi!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Yukarı Karabağ çatışması konusunda Azerbaycan ile bir diplomatik çözümün mümkün olmadığını belirterek, gönüllüleri cepheye çağırdı.

Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları'nın Moskova'yı ziyaret ettiği bir sırada Paşinyan Facebook üzerinde Ermenilere seslendi. Her iki bakan bu hafta Washington'a da bekleniyor.

Paşinyan, "Yukarı Karabağ sorununun şu anda ve uzun bir süre boyunca diplomatik bir çözüme kavuşmayacağını kabul etmemiz gerekiyor" dedi.

Çatışmalar 27 Eylül günü Azerbaycan ordusunun Türk devletinin teşviki ve yardımı ile Yukarı Karabağ'a operasyon başlatması ile alevlendi.

Paşinyan, "Bizim kabul edebileceğimiz her şey Azerbaycan için kabul edilemezdir. Bu da en azından şimdilik diplomatik çözümden bahsetmenin bir anlamının olmadığını gösteriyor" diye ekledi.

Ermenistan Başbakanı "tüm kent, kasaba, köy yöneticiler, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve iş çevrelerini gönüllü birlikler örgütlemeye" çağırarak, "Ya zafer ya da yenilgi, başka bir şey yok. Kazanmak için, gönüllü birlikler oluşturmamız gerekiyor" diye kaydetti.

Azerbaycan yönetimi de çatışmaların başından bu yana diyalog yönünde eğilim göstermedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sık sık savaşçı açıklamalarda bulunurken, rakiplerine "köpek" veya "vahşi hayvan" gibi hakaretler savuruyor. Temel ittifakı Türkiye de yoğun bir şekilde Ermeni düşmanlığı üzerinden propaganda yaparak, işgal mesajları veriyor.