Gaspçı kayyum Iğdır’da ırkçı politikaları devreye soktu

HDP’li Iğdır Belediyesi'ni gasp eden Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün ilk icraatı belediyede çalışan işçiler arasında ırkçı politikalar yürütmek oldu. Gaspçı kayyum, halkın belediyesini kısa süre içinde karakola dönüştürdü.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçim, Iğdır’da halkların partisi HDP ile ırkçı bloğun partileri AKP-MHP-İYİ Parti arasında geçti. Irkçı ve faşist partiler olan AKP-MHP ve İYİ Parti'nin seçimlere tek adayla girmesine rağmen, halkların partisi olan HDP büyük bir zaferle seçimleri kazandı.

HDP oyların yüzde 50,7'sini aldı, AKP-MHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı MHP’li aday yüzde 46’da kaldı. HDP, seçimleri farkla kazanmasına rağmen, faşist ittifak seçimlere sonuçlarına itiraz etti. İtirazlara rağmen HDP, oylarını artırdı. Iğdır Belediyesine, Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, belediye eş başkanları olarak seçildi.

Kozmopolit bir şehir olan Iğdır’da yaşayan haklar HDP’nin çalışmalarından memnundu. Bugüne kadar Kürt siyasal hareketi, Iğdır’da hakların kardeşliği, barışı, adaleti ve eşit hizmeti ön plana koydu. HDP’nin adaletli yönetimi nedeniyle Iğdır halkı yine "HDP" dedi. Seçim çalışmalarında halka verilen tüm sözler yerine getirildi, kısa süre içerinde birçok sorun çözüme kavuşturuldu.

HDP’YE OLAN DESTEK, KORKUTTU

HDP, tüm halka eşit hizmet götürdü ve belediye hizmet binasını, halkın evi haline getirdi. Halkın HDP'ye olan güveni ve desteği gün gittikçe artmaya başladı. HDP’nin Iğdır’daki hizmeti ve çalışma modeli tüm Türkiye’ye örnek olacak duruma gelmişti. Bu durumdan rahatsız olan AKP-MHP hükümeti, Iğdır’da halkın iradesine darbe yaptı. HDP’li Iğdır Belediyesi gasp edildi, Iğdır Valisi Enver Ünlü kayyum olarak atandı.

Iğdır Belediyesi AKP tarafından gasp edildikten sonra belediyeye atanan Kayyum Ünlü’nün ilk işi belediye çalışanlarına yönelik ayrımcı uygulamalar oldu. Kayyum, Iğdır Belediyesi'ne gelir gelmez, Kürt personelini temizlik işlerine gönderdi. Bununla yetinmeyen Kayyum Ünlü, bazı birimlerde bulunan müdürleri görevlerinden alarak yerlerine AKP-MHP’ye yakın kişiler getirdi.

PERSONELİN YERİNE POLİSLER ALINDI, BELEDİYE KARAKOLA DÖNDÜ

İmar müdürünü görevden alan belediye gaspçısı, AKP-MHP’ye yakın bir personel atadı. Hızını alamayan Iğdır Kayyumu Ünlü, Fen İşleri Müdürü ve Muhasebe Müdürünü aynı şekilde görevden alarak, yerlerine başka kurumlardan personel atadı. Özel kalemde çalışan personeller ise işlerinden alınarak çöp birimine gönderilirken, bu personeli yerine polislerin aldığı öğrenildi. Gece gündüz Iğdır halkına açık olan HDP’li Iğdır Belediyesi, zırhlı araçlarla ablukaya alındı ve karakola dönüştürüldü.