Gerilla eylemleri kesintisiz sürüyor

HPG/YJA Star gerillaları “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi kapsamında eylemlerini aralıksız sürdürürken, Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri de Çukurca Kaymakamlığı’nı havadan vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgal saldırıları ve gerilla direnişine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG, “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi temelinde, gerilla güçlerimizin işgalcilere dönük gerçekleştirdiği eylemler kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” dedi.

HPG şu ayrıntıları paylaştı:

““Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında; 3 Mayıs günü saat 14:00’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo Tepesi’nde konumlanan işgalcilere dönük ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur. Eylem sonrasında işgalciler alanı ağır silahlarla bombalamıştır.

YARALANAN GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

26 Nisan 2021 tarihli açıklamamızda; 26 Nisan günü Zap bölgesinde bulunan Şehit Serxwebun Tepesi yamaçlarına konumlanan işgalcilerin güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak etkili bir şekilde vurulduğu, en az 8 işgalcinin cezalandırıldığı ve işgalcilere ait 2 Drone’nun darbelendiği bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Gerçekleştirilen eylem sırasında en önde yürüyerek işgalcilere ilk ve en büyük darbeyi vuran fedai komutan Bawer Deyndar yoldaşımız yaşanan çatışmalarda ağır bir şekilde yaralanmıştı. Bawer yoldaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve 3 Mayıs günü şehitler kervanına katılmıştır.

Bawer yoldaşımız işgalci Türk devletinin geliştirdiği imha amaçlı saldırılara karşı ilk günden itibaren savaş cephesinde en önde yer almış ve Apocu öncü militanlığın en başarılı örneklerinden biri olmayı başarmıştır. Küçük Cilo alanı başta olmak üzere Zap bölgesinde gelişen ve Türk ordusuna büyük darbelerin vurulduğu birçok eylemde yerini almıştır. Saldırı eylemlerine yüksek cesareti ve Apocu fedai ruhuyla öncülük etmiş, saldırı kol komutanı olarak eylemlerde başarıyla rol oynamış ve yeni dönem gerilla çizgisini başarıyla pratikleştirmiştir. Militan kişiliği ve askeri duruşu ile Zagros dağlarında Reşit Serdarların ardılı olmayı başaran Bawer yoldaşımız, kutsal şehitlerimizin bayrağını layıkıyla taşımasını bilmiştir. Kahramanlığıyla Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nin sembollerinden biri olmuş, biz yoldaşları ve tüm Kürt halkı için direnişin ve zaferin sönmez aydınlık meşalesi olmuştur.

Başta yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşımızın amaç ve hayallerini mücadelemizde yaşatıp gerçekleştirme sözü veriyoruz.

ÇUKURCA KAYMAKAMLIĞINA HAVADAN EYLEM

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz 3 Mayıs günü saat 16:10’da Colemerg’in Çelê ilçesinde bulunan kaymakamlık binasını havadan hedefleyerek vurmuştur. Gerçekleştirilen eylem sonucunda kaymakamlık binası başarılı bir şekilde vurulmuştur.

3 Mayıs günü 21:00 – 22:40 saatleri arasında işgalci TC ordusu Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo, Şehit Munzur Tepesi, Mervanos ve Şehit Dilgeş Tepesi alanlarına yoğun hava saldırıları gerçekleştirdikten sonra indirmeler yapmıştır. Gerillamızın tarihi direnişi karşısında sonuç alamayan ve sürekli darbe alarak geri çekilmek zorunda kalan işgalci TC ordusu savaş suçu olan insanlığa sığmayan alçakça yöntemleri devreye sokarak sonuç almak istemiştir. 3 Mayıs günü güçlerimiz tarafından püskürtülen işgalciler Şehit Serdar ve Şehit Munzur tepelerinde bulunan savaş tünellerine karşı yoğun bir şekilde zehirli kimyasal gazlar atmışlardır. Bütün saldırılara rağmen güçlerimiz tarihi direnişlerini devam ettirmektedirler.

BOMBARDIMANLAR SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanlar da devam etmektedir.

Gerçekleştirilen bombardımanların ayrıntıları şöyledir;

3 Mayıs günü 23:00 – 01:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Kêste köyü arazisi, Zendura ve Derarê alanları uçak ve helikopterler ile bombalanmıştır.

3 Mayıs günü saat 19:10’da Zap bölgesine bağlı Şamkê alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

Yapılan bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”