Gîvara: PKK büyük şanstır

Doğu Kürdistanlı gerilla Partizan Gîvara, PKK’nin Kürt halkına toplumsal bir hafıza, savaşan bir ordu kazandırdığını belirterek, bunun büyük bir şans olduğunu söyledi.

Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde 1991’de doğan Partizan Gîvara, 5 yıllık gerilla. HPG gerillası Gîvara, her Kürt gencinin bu tarihi dönemde rolünü oynaması gerektiğini söyledi.

Yurtsever bir ailede büyüyen ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne büyük ilgisi olan; bunu da gerilla saflarına katılarak taçlandıran Partizan Gîvara, ANF’ye şunları anlattı: “Çocukluğumdan beri hayallerim vardı. Hayalim bir gün gerillaya katılıp ülkem ve halkım için savaşmaktı ve şu an bu hayalimi gerçekleştirdim. İnsan, Önder Apo ve PKK’yi tanıdıkça kendisini güçlü hissediyor. O güçsüz, zulme başkaldıramayan insan, artık işgale karşı savaşacak gücü kendinde bulabiliyor. Bir Kürt genci olarak bu tarihsel süreçte rol almak, vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. Bir gün tarihe karşı utanma duygusunu yaşamak istemiyorsak tüm gücümüzle bu sürece cevap olmamız gerekir.”

PKK’deki yoldaşlık ruhuna ve anlam deryasına dikkat çeken Gîvara, “Yaşamak, yaşatmak gerekir, buradaki yoldaşlık birbirini yükseltme ve yüceltme temelindedir. Birbirini anlayan, yeri geldiğinde yoldaşı için ölüme koşan bir ruhtur. Dürüst ve ahlaki ilkeler çerçevesinde bir yoldaşlık yaşanıyor” dedi.

BİR KEZ SÖZÜMÜZÜ VERMİŞİZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Kürt halkına toplumsal bir hafıza, savaşan bir ordu kazandırdığını; bunun da büyük bir şans olduğunu vurgulayan Gîvara, şöyle devam etti: “Belki saldırılar daha da yoğun olacaktır ama biz HPG olarak her ne olursa olsun halkımızı ve ülkemizi koruyacağımızın sözünü verdik. Düşmanın çabaları boşunadır. PKK gerçeği ve ona inananlar öyle kolay yok edilemezler, çünkü büyük bir insanlık fikrine sahiptirler.”

KÜRT GENÇLERİNE ÇAĞRI

Gerilla Partizan Gîvara, tüm Kürt gençlerine şu çağrıda bulundu: “Tüm hakları gasp edilmiş Kürtler, tarihi bir süreç içerisinden geçerken özellikle gençlerin elinden ne geliyorsa bu süreçte yapması gerekir. Özgürlüğe hiçbir zaman bu kadar yakın olmamıştık, yeter ki mücadeleyi büyütelim ve gerilla saflarına katılalım.”