Güzel: Kürdistan halkı ulusal birlik için hazır

Kürdistan halkının birlik için hazır olduğunu söyleyen DTK Eşbaşkanlık Divanı üyesi Mekiye Güzel, "Kürt halkına karşı nerede bir saldırı olursa Kürdistan'ın 4 parçası tek yürek olup saldırıların karşısında duruyor" dedi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik saldırısının ardından Kürt halkının birliği tekrar gündeme geldi. DTK Eşbaşkanlık Divanı üyesi Mekiye Güzel, Demokratik ulus ve ulusal birlik ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Kürt halkına yönelik saldırıların gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Güzel, bu saldırıların önünün alınması için ulusal birliğin şart olduğunu belirtti. Kendileri açısından 21. yüzyılın en önemli konusunun Kürtlerin birliği olduğunu ifade eden Güzel, "Kürtlerin şimdiye kadar birlik olamamasının nedenlerinden biri yaşadıkları coğrafya. Çünkü Kürdistan coğrafyası emperyal güçler tarafından 4 parçaya bölünmüştür.

Fakat bugün Kürtlerin eline çok önemli ve büyük bir fırsat geçmiş durumda. Kürtlerin coğrafyasında şu an savaş yaşanıyor ve Kürt halkına karşı ciddi tehditler var. Tüm dünya Kürtlerin parçalanması üzerine konuşuyor. Bu tarihi fırsatın iyi değerlendirilmesi lazım ve Kürtlerin birliğini oluşturması gerekir. Eğer bu fırsatta kaçırılırsa Kürtler 100 yıl daha statüsüz kalır" diye konuştu.

KÜRTLERİN KİMLİĞİ VE VARLIĞI 100 YILDIR İNKAR EDİLİYOR

Kürt halkının birlik için hazır olduğunu sözlerine ekleyen Güzel, "Kürt halkına karşı nerede bir saldırı olursa Kürdistan'ın 4 parçası tek yürek olup saldırıların karşısında duruyor. 4 Parça Kürdistan'da halk birlik olmuş durumda. Halkın bu birliğine karşı bizim de Kürt Ulusal Birliği'ne kaldığı yerden devam etmemiz gerekiyor. Ulusal birliği kurarsak saldırı ve katliamları durdurabiliriz. Dünya'da 40 milyon Kürt yaşıyor. Artık bu çalışmayı hızlandırmamız lazım. Bu gerçek tarihte de karışımıza çıkıyor.

Eğer 1. Dünya Savaşında Kürtler birlik olabilseydiler, bu gün 4 parçaya bölünmezlerdi. O dönem Kürtler dağınıktı ve birlik değildiler. Birlik olmadıkları için kendilerini yönetemediler. Bu yüzden Kürtlerin varlığı diğer ülkeler tarafından inkar edildi. Kürtler birlik olmadığı için Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürt halkının varlığını inkar etti. 100 yıldır Kürtlerin kimliği ve varlığı inkar ediliyor. Bu yüzden bugün Kürtlerin ulusal birliğinin gerçekleşmesi çok önemli ve farzdır" şeklinde konuştu.

KÜRTLER ARTIK STATÜ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

Her ulusun kaderini kendi tayin ettiğini vurgulayan Güzel, fakat bugün Kürtlerin kaderinin düşmanlarının eliyle tayin edildiğini hatırlattı. Kürtlerin Ortadoğu'da en büyük aktör olduğunu söyleyen Güzel, "Artık Kürtler güçlü ve kendi çözümünü yaratacak bir halktır. Emperyalist güçlerin dayattığı yaşama mecbur değiller. Kürtler bu yüzyılda statü sahibi olmak ve kaderlerini kendileri tayin etmek istiyorlar.

Kürtler emperyalist güçlerin dayattığı yaşamı mücadeleleri ile değiştirdi. Rojava'da zulüm ve işgale karşı büyük bir direniş sergileniyor. Rojhilat'ta Kürtler ayaklanmış durumda, Başur iradesine sahip çıkıyor. Kürtler her tarafta birlik olmayı haykırıyor ve bu yüzyılın Kürtlerin ulusal birliğinin kurulduğu yüzyıl olmasını istiyorlar" dedi.