Güney Kürdistanlı gençlik örgütü sözcüsü PKK’ye katıldı

Güney Kürdistanlı ‘Yurtsever Gençlik’ örgütü sözcüsü Amed Ranya, gerilla saflarına katıldı.

Nuçe Ciwan Ajansına göre Amed Ranya, Komalên Ciwan’ın ‘İhanet ve İşgale Karşı Werin Cenga Azadiyê’ şiarı ile ilan ettiği seferberlik çağrısı ardından gerilla saflarına katıldı.

Nuçe Ciwan’a konuşan Amed Ranya, Güney Kürdistan’ın Ranya kentinden olduğunu belirterek, “Şuan özgür dağlardayım” dedi.

“Şehitlerin izinden gideceğini” söyleyen Amed Ranya, “Herkesin bildiği gibi Kürt halkı üzerinde ciddi bir tehlike var. Yine Avaşîn, Zap, Metina’da Kürdistan özgürlük Gerillası üzerinde ciddi bir tehlike var. Çünkü işgalci TC ordusu gerilla üzerinde kimyasal silahlar kullanıyor” şeklinde konuştu.

Amed Ranya, “Ben de Güney Kürdistanlı bir genç olarak Kürt halkına ve gerillaya dönük bu saldırılara karşı durmak için gerilla saflarına katıldım. Eğer işgalci TC bir gerillayı şehit düşürüyorsa o zaman Güneyli gençler olarak yüzlerce kişi halinde katılım sağlamalıyız” diye ekledi.

Güney Kürdistanlı gençlere çağrıda bulunan Amed Ranya,  “Başûrê Kurdistan gençleri gerilla saflarına katılmalıdır, tepkisiz kalmamalıyız. Herkes biliyor ki kimyasal silahlar sadece gerillalara karşı kullanılıyor. Bu sessizlik artık yeter. Ne zamana kadar sessiz kalacağız?” dedi.