HBDH Milisleri İstanbul’da yol kesti

HBDH Erdal Nuda İntikam Milisleri, İstanbul Sultanbeyli’de 14 Ocak günü bir noktada otoyolu ateşe vererek geliş gidişleri durdurduklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Erdal Nuda İntikam Milisleri, “14 Ocak 2021 günü saat 21:30 civarında İstanbul Sultanbeyli 3. Köprü gişelerine yakın bir noktada, HBDH Erdal Nuda İntikam Milislerimiz tarafından otoyol ateşe verilerek gişelerin işlemesi durdurulmuştur. Molotof ve ateşler yakılarak kapatılan otoyol saatlerce kullanılamaz hale gelmiştir” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Eylemimiz MİT tarafından 9 Ocak 2013 günü suikastla katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez anısına gerçekleştirilmiştir. Kürt coğrafyasını ve Kürt halkını sömürgeleştirmek için her türlü katliamları devreye koyarak onun öncülerini imha etmeye yönelik saldırılar gerçekleştiren sömürgeci güçler kaybetmeye mahkumdur. ‘Çöktürme planları’ adı altında devreye koydukları saldırılar bu gün birleşik devrim mücadelemiz karşısında çaresizleşmiş, sömürgecilik ve sömürü devleti çözülmeye başlamıştır. Bugün Saraları yok ederek bir halkı yok edeceğini sananlar ortaya çıkan binlerce Sara karşısında kendi çöküşleriyle yüzleşmektedir.

‘Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız’ devrimci seferberlik kapsamında faşizm, batısından, doğusuna, Türkiye’den, Kürdistan’a her yer de vurulmakta onun işbirlikçileri, ekonomik suç ortakları, büyüyen birleşik güçlerimizce hedef alınmaktadır. Faşizm ve onun işbirlikçileri için artık güvenli yer kalmamıştır. Halklara, işçi sınıfına, kadınlara, gençlere ve doğaya yönelik her türlü işledikleri suçlar cezasız kalmayacak, hesabı sorulacaktır.”