HPG: 2 mevzi ve 2 A4 silahı imha edildi, 3 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Çelê ve Lêlikan’da eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 2 mevzi ve 2 A4 ağır silahı imha edilirken, tespit edilen 3 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi(BİM), gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG BİM açıklamasında şunlar belirtildi:

“24 Mayıs günü saat 09.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê vadisinde konumlanan işgalci TC ordusunu hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan 2 düşman mevzisi ve 2 A4 ağır silahı imha edilirken, tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

24 Mayıs günü Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

OPERASYON SONUÇSUZ ÇEKİLDİ

22 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Masiro alanına bağlı Keleş, Astenga, Tehtê Reş ve Torani köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün saat 15.30 sularında sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

ÇEMÇO’YA HAVA SADIRISI

24 Mayıs günü saat 19.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu  bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”