HPG Ağrı’da şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Ağrı’nın Tutak ilçesinde 6 Aralık 2019’da şehit düşen üç gerillayı andı.

HPG-BİM “2 Ocak tarihli açıklamamızda, 6 Aralık 2019 tarihinde Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar köyü alanında işgalci TC ordusun bir operasyon başlattığını ve bu operasyonda yaşanan çatışmalar sonucunda düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Açıklamada şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Efterya
Adı Soyadı: Rojin Karakoç
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Zeynep – Mehmet Latif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Aralık 2019 / Ağrı

 

Kod Adı: Alişer Mazlum
Adı Soyadı: Atilla Kandemir
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Mutteber – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Aralık 2019 / Ağrı

 

Kod Adı: Madura
Adı Soyadı: Gülistan Yıldız
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Gülistan – Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Aralık 2019 / Ağrı

Gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin de bilgilerin yer aldığı açıklamada şunlar ifade edildi: “Faşist sömürgeci TC devletinin Kürt halkına yönelik yürütmek istediği asimilasyon ve imha politikalarına karşı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi öncülüğünde büyük bir savaş ve direniş yürütülmektedir. Düşmanın her türlü planını boşa çıkaran özgürlük gerillalarımız gösterdikleri bu direniş ile her gün özgürlüğe daha çok yaklaşmaktadır. Düşmanın işgal yönelimlerine karşı gerilla saflarındaki yerlerini alan Efterya, Alişer ve Madura yoldaşlarımız Serhat Eyaleti’nde direniş tarihindeki yerlerini almışlardır. Düşmana karşı kahramanlık destanı yazarak son mermilerine kadar fedaice savaşan yoldaşlarımız, düşmana ağır darbeler vurmuş ve ölümsüz şehitler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve taşıdıkları özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”