HPG: Avaşin’de işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleşti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Avaşin’de işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştiğini, en az 3 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Avaşin’de gerillanın düzenlediği eylemler ve Türk devletinin hava saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 11 Ekim günü saat 09:00’da güçlerimiz tarafından Kela Bedewê’de bulunan işgalcilere karşı etkili bir eylem yapılmıştır. İşgalcilere ait Bombaatar mevzisinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde sonucunda; 3 işgalci cezalandırılmış, 1 Bombaatar silahı ve 1 mevzi imha edilmiştir. Eylemin adından işgalci TC devleti sivil araçlarla kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır.

Bu eylem, kimyasal silah saldırıları sonucu şehadete ulaşan Şehîd Cumalî Çorum ve Werxelê şehitlerinin intikamı için yapılmıştır.

11 Ekim günü 17:10 ve 17:40 saatlerinde Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 11 Ekim günü 23:00 – 23:50 saatleri arasında Metîna bölgesinde bulunan Golka alanına bağlı Dola Heval Cuma çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

–12 Ekim günü 10:30 – 11:30 saatleri arasında Xakurkê bölgesine bağlı Lolan Suyu çevresi ve Sinînê alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

– 12 Ekim günü 15:00 – 21:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Girê Mozella yamaçları saldrı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karolardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

– 12 Ekim günü 23:00 – 23:50 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. 11 Ekim günü saat 16:55’te Werxelê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”