HPG aynı gün altı bölgede Türk ordusunu vurdu

HPG gerillaları Yüksekova, Savur, Xakurkê, Avaşin, Heftanin ve Besta’da Türk işgal güçlerine yönelik eylemler düzenledi. Eylemlerde en az 5 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk güçlerine karşı bir çok alanda eylemler düzenlediklerini bildirdi. Eylemlerin üçüncü 5 askerin öldüğü belirtilirken, diğer eylemlerde net bir bilanço elde edilemediği ifde edildi.

HPG-BİM, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Ekim günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” diyerek şu ayrıntıları verdi:

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ MEVZİ VE BARINAKLAR VURULDU

“Saat 11.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Elişer Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde birçok düşman mevziisi imha edilirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından akşam saatlerinde ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, savaş uçakları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

AVAŞİN’DE BİR KEPÇE DARBELENDİ

Saat 16.20’de güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesinde bulunan Boğaza Çeta alanında yol yapım çalışması yürüten işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. İşgalcilere ait bir kepçe aracının hedeflendiği bu eylemde, araç darbelenirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

XAKURKÊ’DE ASKERİ BİRLİKLER VURULDU: 2 ÖLÜ

Yine Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derwêş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusu saat 16.30 sularında güçlerimizce hedeflenmiştir. Tepede bulunan düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

HEFTANİN’DE SUİKAST EYLEMİ: 1 ÖLÜ

16 Ekim günü saat 17.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Büyük Konferans Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik sahada devam etmekte olan Cenga Haftanın Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimizce bir suikast eylemi düzenlenmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BESTA’DA YJA STAR VURDU: 2 ÖLÜ

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 16 Ekim günü saat 12.00’da Şırnak’ın Besta Bölgesine bağlı Eyşedinkê alanında konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin ve düşmana ait bir aracın yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, düşman aracı darbelenirken, 2 asker öldürülmüş ve 1 asker de yaralanmıştır.

SAVUR’DA ÇOK SAYIDA AKSER ÖLDÜRÜLDÜ

10 Ekim günü işgalci TC ordusu Mardin’in Savur ilçesine bağlı Tızyan köyü alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile düşman birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalarda, düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşana arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

Aynı açıklamada “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 16 Ekim günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir” denilerek şunlar belirtildi:

“Saat 11.30’da Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê köyü çevresi ve saat 15.00’da Kani Sarkê, Kani Qirej ve Çemrobotki alanlarını bombalamıştır.

Saat 18.30 ile 19.00 arasında Zap bölgesine bağlı Şikefta Brindara alanını ve Kandil bölgesine bağlı Kortek alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”