HPG: Garzan ve Amed şehitlerini saygıyla anıyoruz

Garzan ve Amed şehitlerinin kimliklerini açıklayan HPG, “şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şunlar belirtildi:

"İşgalci TC ordusu 4 Aralık 2020 günü Bitlis’in Şêx Cuma alanında kapsamlı operasyonlar başlatmıştır. Bu operasyon sürecinde 11 Ocak 2021 günü bir grup yoldaşımız ile işgalciler arasında temas yaşanmış ve çatışmaya dönüşmüştür. Gün boyunca yaşanan çatışma ve bombardımanlar gece saatlerine kadar devam etmiştir. Bu çatışmalarda birçok işgalci cezalandırılırken Poyraz, Azad ve Numan yoldaşlarımız da kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 24 Nisan 2021 tarihine kadar devam etmiş ve geri çekilmiştir.

Partimiz PKK, kutsal şehitlerimizin mücadele mirası üzerinden ortaya çıkmış ve büyümüştür. Gerçekleşen her şehadet mücadelemizi bir adım ileri taşımamızın gerekçesi olmuştur. Haki Karer yoldaşımızın şehadetiyle başlayan bu gelenek güçlenerek günümüze kadar ulaşmıştır. Şehitlerimizin öncülüğünde yürüyen partimiz PKK, Şehitler Partisi olarak zafere yürüyüşün adı olmuştur.

Garzan’da şehadete ulaşan Poyraz, Azad ve Numan yoldaşlarımız, direnişleri ile militan geleneğin temsilcileri olmuş ve son mermilerine kadar savaşarak sömürgeci faşist TC ordusuna gereken cevabı vermişlerdir.

POYRAZ BULANIK

Poyraz yoldaşımız, 1992 yılında sömürgeci TC devletinin bütün baskılarına rağmen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni her koşul altında destekleyen ve mücadeleye aktif katılım sağlayan Muş’un Bulanık ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir aile ve çevrede yetişen Poyraz yoldaşımız, mücadeleye aktif katılım sağlamak için sürekli arayış içerisinde olmuştur. Gerilla saflarına katılma kararlılığı onu Kürdistan’ın özgür dağlarına getirmiştir. Poyraz yoldaşımız, katıldığı ilk günden itibaren askeri düzen disiplin içindeki duruşu, Önderliğe ve yoldaşlığa olan bağlılığıyla dikkat çekmiştir. Ölümsüz komutan Agit yoldaşı örnek alan ve Agit çizgisine erişmek için sürekli yoğunlaşma içerisinde olan Poyraz yoldaşımız, kısa sürede komutanlaşarak kaldığı alanlarda öncü düzeyde pratik yürütmüştür. Zagroslar’dan Garzan’a kadar birçok alanda iz bırakmış, büyük bir kararlılık ve emsalsiz emeğiyle gerilla mücadelesini yükselterek direnişe öncülük etmiştir. Zapt edilmez asi kişiliğiyle tanınan Poyraz yoldaşımız, bulunduğu tüm ortamlarda yoldaşları için her zaman moral kaynağı olmasını bilmiştir. Yedi yıl kesintisiz Garzan’da yürüttüğü pratik ile işgalcilere ağır darbeler vurmuş ve zengin tarzıyla profesyonel gerillacılıkta örnek bir Apocu fedai komutan olmuştur. Poyraz yoldaşımız, fedai duruşu ve emsalsiz emeğiyle her zaman Garzan’ın öncü kahramanlarından biri olarak anılacak ve mücadelemize ilham kaynağı olacaktır.

AZAD ŞOREŞ

Azad yoldaşımız, 1994 yılında Bitlis’te dünyaya gelmiş ve Garzan’ın direniş geleneği içinde büyümüştür. Sömürgeci TC devletinin halkımıza uyguladığı vahşete tanık olan Azad yoldaşımız, erken yaşlarda düşman gerçekliğini tanımış, düşmanın inkar ve imha saldırılarına karşı zafer yolunun gerilla direnişinden geçtiğini görerek saflardaki yerini almıştır. Katıldığı günden itibaren Garzan’da kalan ve zafer dolu bir gerilla pratiği sergileyen Azad yoldaşımız, mütevazi ve emekçi kişiliği ile yoldaşları arasında büyük bir saygı uyandırmıştır. Sömürgeciliğe ve işgalcilere karşı olan öfkesi ve mücadele azmiyle savaşta her zaman en önde yer almıştır.

NUMAN DORŞİN XINIS

Numan yoldaşımız, 1994 yılında Batman’da yurtsever bir aile çevresinde yetişmiştir. Sömürgeci soykırımcı TC devletinin Kürt gençlerini tarihinden ve köklerinden kopararak iradesizleştirme ve kimliksizleştirme politikalarına karşı mücadele eden Numan yoldaşımız, işgalcilere karşı cevabını gerilla saflarına katılarak vermiştir. Kürt gençlerinin seçeneksiz olmadığını, Rêber APO’nun yaktığı özgürlük ateşinin halkımızın önünü aydınlattığı ve özgür yaşama kavuşturacağı gerçeğini bilince çıkaran yoldaşımız, mücadelesi ve kendini geliştirme azmi ile ön plana çıkmıştır. Kısa sürede yetkin bir gerilla olan Numan yoldaşımız, yürüttüğü gerilla pratiği ile işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde en önde yerini almıştır.

Garzan’da kahramanlık destanları yazan, en çetin koşullarda Apocu fedai militanlığı layıkıyla temsil eden ve Kürt halkının yüreğinde yer edinen yiğit yoldaşlarımızın direniş bayrağı yerde kalmayacak, mutlaka zafere ulaştırılacaktır.

2- 14 Nisan 2021 günü Amed’in Şehit Kendal alanında işgalci Türk ordusu bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyonu takibe alan güçlerimiz bir işgalci birliğini hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Burada şiddetli çatışmalar başlamış ve 40 dakika boyunca sürmüştür. Bu çatışmalarda güçlerimiz düşman güçlerine büyük darbeler vurmuştur. Türk ordusu bu çatışmalarda 1 işgalcinin cezalandırıldığını ve 4 işgalcinin de yaralandığını açıklamıştır. Ancak burada çok sayıda işgalci cezalandırılmış, Mahir yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşırken, Dara Bagok yoldaşımız da yaralı halde düşmana esir düşmüştür. Bu operasyon 17 Nisan günü geri çekilmiştir.

MAHİR FARQIN

Mahir yoldaşımız direnişin ve serhildanın kalesi olan başkentimiz Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Amed’in direnişçi özelliğini kişiliğinde oluşturan Mahir yoldaşımız gençlik dönemlerinden itibaren devrim çalışmalarına katılmıştır. Ailesinden edindiği yurtseverliği ve Kürt kültürünü Apocu kültür ve ahlak ile sentezleyen Mahir yoldaşımız, soykırımcı Türk devletinin Kürt gençliğini asimile etmek amacıyla özendirdiği okullarını terk ederek gerilla saflarına katılmıştır. Türk devletinin halkımıza karşı uyguladığı baskı ve zulüm politikalarını hiçbir zaman kabullenmeyen ve büyük öfke duyan Mahir yoldaşımız bu özelliğini tüm mücadele yaşamına yansıtmıştır. Her zaman ‘’düşmandan nasıl intikam alınabilir, düşmanın Kürdistan üzerindeki işgali nasıl sonlandırılabilir’’ gibi halkımızın varlığını ilgilendiren konulara sürekli yoğunlaşmış ve çözüm gücü olmaya çalışmıştır. Özgürlük mücadelemizin en yoğun yaşandığı dönemlerden biri olan 2014 sürecinde gerilla saflarına katılan ve mücadelenin bu sıcaklığı ile kısa sürede yetkin bir gerilla komutanı olan Mahir yoldaşımız hareketimizin son yıllarda gündemine aldığı modern gerillacılığa ulaşabilmek için büyük bir emek sarf etmiştir.

Sömürgeci Türk devletine ancak profesyonel gerilla timleri olarak büyük darbeler vurulabileceğine ve düşmanın ancak bu şekilde yenilgiye uğratılabileceğine inanan Mahir yoldaşımız, bu inancını pratikleştirebilmek için büyük bir istek ve arzuyla Bakurê Kurdistan’daki mücadelede yer alma önerisi geliştirmiştir. Önerisi kabul edildikten sonra büyük bir heyecan ve coşkuyla doğduğu topraklara yani Amed’e bir özgürlük savaşçısı olarak dönen Mahir yoldaşımız aynı coşku ve heyecanla pratik çalışmalara katılarak büyük değerlerin yaratılmasında ve eylemlerin geliştirilmesinde öncü düzeyde rol oynamıştır.

Son olarak düşmanın Şehit Kendal alanına başlattığı operasyon sırasında işgalcilere büyük darbeler vuran Mahir yoldaşımız devrim yürüyüşüne denk bir kahramanlıkla son mermisine kadar işgalciler ile savaşmış, Apocu militanlığın yenilmezliğini bir kez daha ispatlamıştır.

Şehadete ulaşan Poyraz, Azad, Numan ve Mahir yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz."