HPG: Hedefler başarıyla vuruldu, 8 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Botan Sahası ve Xakurkê’de en az 8 işgalciyi cezalandırdığını, Avaşin’de Türk dronlarını imha ettiğini ve aynı bölgede işgalcilere karşı havadan eylem düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM, Botan, Zap, Metina, Avaşin ve Xakurkê’deki gerilla eylemleri ve Türk işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

İŞGALCİLER AVAŞİN’DE HAVADAN VURULDU

Açıklama şöyle:

“1. Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz; 11 Haziran günü saat 09:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Kilise alanında bulunan işgalcilere yönelik bir hava eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde belirlenen hedefler başarılı bir şekilde vurulmuştur.

BOTAN’DA 6 İŞGACİLCİ CEZALANDIRILDI

2. Botan Sahası’ndaki güçlerimiz tarafında başlatılan Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde;

– Sêrt’în Perwarî ilçesine bağlı olan ve Besta alanında bulunan Osyan ile Aqîr köyleri arasındaki tepede bir süredir konumlanan işgalciler denetim altına alınmıştır. 9 Haziran günü saat 22:30’da bu işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; 3 işgalcinin bulunduğu mevziyi ve 1 işgalcinin bulunduğu kuleyi hedefleyerek vurmuştur. Buradaki 4 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; 3 işgalcinin olduğu mevziyi hedefleyerek vurmuş, burada net 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda tepede bulunan baz istasyonu da hedeflenerek imha edilmiştir.

6 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 baz istasyonunun imha edildiği bu eylemde Türk ordusunun tuttuğu askeri bir alan hedeflenmiştir. Korucular hiçbir biçimde hedefimiz değildir. Orada korucuların olduğu yönünde herhangi bir bilgi de yoktu. Bu olayda yaşamını yitiren korucu Mehmet Babat’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güçlerimiz tarafından bilinçli olarak hedeflenmemiştir. Türk devleti, bilinçli bir şekilde korucuları ön cepheye koymaya çalışmaktadır; korucular buna dikkat etmeli, bu oyuna gelmemeli ve bu tür yerlerde bulunmamalıdır.

AVAŞİN’DE ÇOK SAYIDA ASKERİ MALZEMEYE EL KONULDU

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

– 10 Haziran günü Werxelê alanındaki savaş tünellerinden işgalcilere yönelik iki koldan koordineli bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Ferdi silahlarla etkili şekilde vurulan işgalciler kaçmak zorunda kalmış ve birçok askeri malzemeyi ardında bırakmıştır. Güçlerimiz 12 Haziran günü 06:00 – 07:00 saatleri arasında işgalcilere ait 250 kilogram patlayıcıya, 1 askeri çantaya, 1 mayın dedektörüne ve 1 dürbüne el koymuştur.

TÜRK DRONLARI İMHA EDİLDİ

– 12 Haziran günü saat 08:00’da Werxelê alanındaki savaş mevzilerine yaklaşmak isteyen işgalcilere karşı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmiştir. Daha sonra savaş tünellerine gaz bombaları ile saldıran işgalcilere karşı ferdi silahlar ile eylem gerçekleştirilmiştir. Uzaklaşmak zorunda kalan işgalciler saat 15:30’da dronlar ile savaş mevzilerine yakınlaşmak istemiştir. Ancak bu dronlar güçlerimiz tarafından havada vurularak imha edilmiştir.

– 12 Haziran günü 21:00 – 22:50 saatleri arasında işgalciler Werxelê, Mervanos, Mamreşo ve Şûkê alanlarındaki güçlerini helikopterler ile değiştirmiştir.

– 13 Haziran günü 06:00 – 06:20 saatleri arasında Werxelê alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. Ayın zamanda 06:00 – 07:30 saatleri arasında Werxelê alanı savaş uçakları ile 8 kez bombalanmıştır.

ZAP BÖLGESİNE YÖNELİK SALDIRILAR

4. Zap bölgesinde;

– 12 Haziran günü Kunîşka alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve katyuşalar ile bombalanmış, bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Arazide çıkan yangınlar halen devam etmektedir.

– 12 Haziran günü 12:00 – 13:00 saatleri arasında Sîda alanı savaş uçakları ile 3 kez bombalanmıştır.

– 12 Haziran günü saat 13:30, 14:30 ve 16:50’de Çemço alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

– 12 Haziran günü saat 16:20’de T Harfi alanı helikopterler ile bombalanmıştır.

– 12 Haziran günü saat 21:30’da Kunîşka alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 12 Haziran günü 22:20 – 00:10 saatleri arasında Küçük Cilo ve T Harfi alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda T Harfi alanı helikopterler ile bombalanmıştır.

XAKURKÊDE İKİ İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

5. YJA Star güçlerimiz, 12 Haziran günü saat 06:00’da Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axîn Tepesi’nde bulunan işgalcilere karşı ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

6. 13 Haziran günü saat 08:00’da Metina bölgesinde bulunan Hirorê köyü obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.

KDP MEDİNA’DA MEVZİ VE YOL ÇALIŞMASI YAPIYOR, TÜRK DEVLETİNE KOORDİNAT VERİYOR

7. Metina’da KDP güçleri bulundukları yerde yoğun mevzi ve yol yapma çalışmalarını sürdürüyor. 12 Haziran günü sabah saatlerinde güçlerimiz tarafından ilgili bölgede bir deneme yapılmıştır. Yapılan deneme sırasında güçlerimizin bulunduğu koordinatın KDP güçleri tarafından tespit edilmesi ardından bunun Türk devletiyle paylaşıldığı anlaşılmıştır. Bu temelde 12:25 ve 12:30 saatlerinde Türk uçakları tarafından arkadaşlarımızın bulunduğu alana yönelik bombardıman yapılmıştır. Ancak güçlerimiz gerekli tedbirleri aldığı için herhangi bir kayıp vermemiştir."