Iraklı yetkili: DAİŞ çeteleri Türkiye'de üsleniyor!

Irak Askeri İstihbarat Şefi Saad El Allak, DAİŞ’in çetebaşlarının Türkiye’de üslendiğini açıkladı. Allak, Türkiye'deki çetelerin yeni saldırılar için hazırlandığını duyurdu.

DAİŞ’in Türkiye’de üslendiği ve yeni saldırılar planladığı kaydedildi. Irak Askeri İstihbarat Şefi Saad el Allak, Türkiye’de yeni hücreler kuran DAİŞ çetebaşlarının, çeteyi buradan canlandırmayı hedeflediği söyledi.
El Allak, CNN International’e verdiği demeçte, Türkiye’ye kaçan 9 DAİŞ çetebaşının dosyasını Ankara’ya verdiklerini, bu kişiler arasında “dünya çapında saldırıları finanse edebilecek kadar devasa miktarlarda paraya erişimi olan üst düzey finansörlerin bulunduğunu” söyledi.
Allak, söz konusu çetebaşlarının Mart 2019’da Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları tarafından özgürleştirilen Baxoz’dan kaçtığını, bazılarının kaçakçılar aracılığıyla Antep’e gittiğini belirtti. Bu kişilerin Türkiye’de yeni hücreler kurduğunu ve paraya erişimi olduğunu söyleyen Allak şöyle devam etti:
“Örgütün önemli liderlerinden bazıları kuzeye kaçtı. Komşu ülkeleri ve Antep gibi sınır noktalarını kastediyorum. Parası olan üst düzey liderler, Suriye-Türkiye sınırından gizlice bu bölgelere geçti. Büyük miktarlarda paralar ödeyerek, kaçakçıların yardımıyla sınırı geçtiler ve gizlice Türk topraklarına girdiler. Şu an Türkiye’de bulunan bu unsurlar, savaşçı ve teröristlerin örgütün saflarına katılmasında büyük rol oynuyor.”

'CEZAEVİNDEKİLERİ KAÇIRMAYI PLANLIYORLAR'

Iraklı yetkili, DAİŞ’in Suriye ve Irak çapındaki cezaevlerindeki çetecileri kaçırmayı planladığını da açıkladı. Allak, çetenin ‘Parmaklıkları yıkın’ kod adlı bir planla DAİŞ'lilerin tutulduğu cezaevlerine baskın düzenlemeyi planladığını ve onları çıkardıktan sonra dünya çapında saldırı düzenlemeyi amaçladığını aktardı.

'EN TEHLİKELİ BOMBACILAR!'

Allak, Türkiye’ye gönderdiklerini söylediği 9 kişinin dosyasını CNN’le de paylaştı. Buna göre, söz konusu kişiler arasında Irak doğumlu Khair-Allah Abdullah Fatthi ve Hussein Farhan Asslebi El Jumaili de bulunuyor. Allak, Irak’ta haklarında cinayet ve terör suçlamasıyla tutuklama kararı olan bu iki ismin, ‘DAİŞ’in bugüne dek sahip olduğu en tehlikeli bombacılar’ olduğunu kaydetti.
Irak Askeri İstihbarat Şefi Saad El Allak, konuya ilişkin istihbaratın DAİŞ çetebaşı Ebubekir El Bağdadi’nin öldürülmesi sürecinde CIA ile yapılan çalışmalarla elde edildiğini de sözlerine ekledi.