Kaçırılan Güneş'in yakınlarından HDP'ye ziyaret

Türk polisi tarafından kaçırılan ve işkence edildikten sonra bırakılan Gökhan Güneş'in yakınları, HDP'yi ziyaret etti.

İstanbul Başakşehir’de 20 Ocak günü kimliği belirsiz kişilerce başına çuval geçirilerek kaçırılan ve 6 gün boyunca işkence edildikten sonra bırakılan sosyalist işçi Gökhan Güneş’in ailesi ve avukatı HDP Meclis Grubunu ziyaret etti. Grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’la bir araya gelen Güneş'in yakınları Avukat Bilal Erman, ESP PM üyesi Hacer Elçin, Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar ve Güneş’in halası Zübeyde Güneş, geçtiğimiz bir hafta boyunca yaşananlar ve uygulanan sistematik işkence ile ilgili bilgi verdi.

'VÜCUDUNDA İŞKENCE İZLERİ VAR'

Gökhan’ın vücudunda belirgin işkence izleri olduğuna dikkat çeken yakınları, kendisine ajanlık teklif edildiğini söyledi. Gökhan’ın '90’larda olduğu gibi kaybedilmemesini sağlayanın birlikte mücadele olduğuna dikkat çeken yakınları, kayıplar mücadelesi geleneğinden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı.
Beştaş ve Oluç, hem sürecin akıbetini yakından takip edeceklerini hem de Gökhan Güneş’in sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.