Kürtlere hakaret ödevi

İlahiyat Fakültesi öğrencilerine “çok iyi okuyup öğrenin” dedikleri kitapta, “Her türlü kötülük Kürtlerdedir. Kürt köle, ağır ve değersiz işlerden başkasına elverişli değildir” deniliyor.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıfın özellikle Kürt öğrencilerine verilen ödev kitabı, Kürt halkına hakaret ve aşağılama içeriyor.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerine, “Çok iyi okuyup öğrenin” dedikleri Kınalizade Ali Çelebi (1517-1571) tarafından yazılan ‘Ahlak-i Alai’ kitabının Kürt halkıyla ilgili kısmı hakaret ve aşağılama içeriyor. Çukurova Üniversite İlahiyat Fakültesi yönetimi tarafından özellikle Kürt öğrencilere okuması için verilen kitapta şunlar belirtiliyor: “Kürtler, iyilik ve biniciliğiyle meşhur ama hırsızlık ve yankesiciliği ile de tanınan bir ırktır. Sukur’ı Rakik sahibi der ki: Kürtlerde sertlik, kuvvet, cesaret; aşırı fakirlik ve geçim sıkıntısına sabretme, sadakatsizlik, kin ve vefasızlık kesin olarak bulunur. Kürt köle, ağır ve değersiz işlerden başkasına elverişli değildir.”