Kuzey Doğu Suriye halkları işgale karşı direnişte

Kuzey Doğu Suriye halkları Türk devleti ve çetelerinin başlattığı saldırıya karşı büyük direnişte.

15:23

QSD savaşçıları İşgalci Türk ordusunun Qamişlo'daki sivil halka yönelik ağır silahlarla yaptığı saldırıya karşılık veriyor.

15:23

QSD savaşçıları İşgalci Türk ordusunun Qamişlo'daki sivil halka yönelik ağır silahlarla yaptığı saldırıya karşılık veriyor.

15:14

QSD savaşçıları Derik'in Zihêriyê köyündeki sivilleri bombalayan işgalci Türk ordusunun top atışları yaptığı noktayı vurdu. Çok sayıda işgalci öldü veya yaralandı.

15:05

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Qamişlo'nun Qudurbege ilçesini bombalandı. Yaralanan 2 çocuktan, 1'i yaşamını yitirdi. Şehit düşen çoçcuğun Muhammed Yusuf Hüseyin, yaralının ise Sara Yusuf Hüseyin olduğu öğrenildi. 

14:57

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Eqîbe, Bînê ve Kalotiyê köylerini bombaladı.  

14:56

 SÊRIKANIYÊ'DEN GÖRÜNTÜLER

 

14:55

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Serêkaniyê’deki su istasyonunu bombaladı.

14:46

İşgalci Türk devleti Çilaxa ve Tirbespiyê'den Sêrikaniyê giden halkı bombalıyor. Bombardıman sonucu alanda yangın çıktı. Saldırılar halen devam etmektedir.

14:41

Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinden halk Girê Spî’ye akın ediyor. İşgalciler sivillere ait yerleşim alanlarını bombalıyor.

 

14:40

Heyva Sor a Kurd, Türk ordusu ile çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarında şehit düşen ve yaralanan bazı sivillerin isimlerini ANHA’ya açıkladı.

Şehit düşen sivillerin isimleri şöyle:

*Fadî Seberî Hebsono(32): Qamişlo’nun Beşîriyê Mahallesi’ndeki evine dönük yapılan bombardımanda şehit düştü.

*Colyêt Yaqûb Nîkola (30): Qamişlo’nun Bişêriyê Mahallesi’ne dönük bombardımanda şehit düştü.

*Mihemed Hac Îsmaîl: Girê Spî’nin Metkalta köyünde aracına dönük bombardımanda şehit düştü.

*Rebîa Îsmaîl: Girê Spî’nin Metkalta köyünde aracına dönük bombardımanda şehit düştü.

*Ekrem Yusiv:  Qamişlo’da işgalci Türk ordusunun bombardımanında aldığı parça sonucu şehit düştü.

Yaralıların isimleri şöyle:

*Rêzan îsmaîl (9), Girê Spî’nin Metkalta köyünde aracına dönük bombardımanda yaralandı.

*Abdulxenî Hemo (17): Qamişlo’da yaralandı.

*Delîl Musa (32): Qamişlo’nun Xerbî mahallesinde yaralandı.

*Basil Meter Mihemed (19): Serêkaniyê’de yaralandı.

*Yehya Îbrahîm El-Casim (25): Dirbêsiyê’de yaralandı.

*Ehmed Xidir Dender: Kobanê’nin Aşme köyünde yaralandı.

14:33

 

14:30

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Eqîbe ve Bênê köylerini bombalıyor.

14:28

QSD savaşçı farklı tekniklerle Sêrikaniyê sınır hattında Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemler düzenliyor.

14:25

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Sêrikaniye'ye  4 koldan karadan yoğun saldırı başlattı. Şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

14:20

QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali: Fedai bir güç olarak QSD savaşçıları devrededir. En ön cephelerde işgalciliğe karşı savaşıyorlar. Dünden bu yana onlarca kez karadan operasyon girişimleri oldu.  Tümüne yanıt verildi ve kırıldı. Belki bazı noktalarda bazı adımlar atmış olabilirler ama her alanda çatışma ve direniş var.

14:19

QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Türk devletinin sivil-savaşçı ayrımı yapmadan aralıksız bombardımanda bulunduğunu belirtirken, şimdiye kadar onlarca kez karadan girmeye çalıştıklarını ancak püskürtüldüklerini kaydetti. 

14:00

İşgalci Türk ordusu Sêrikaniyê kent merkezinde bir evi vurdu. Ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

13:54

İşgalci Türk ordusu Sêrikaniyê kent merkezini de obüslerle vurmaya başladı.

13:53

Hesekê Serikaniyê arasındaki yolda çetelerin uyuyan hücreleri QSD savaşçıları tarafından çembere alınmıştı. İşgalci Türk ordusu çetelerini kurtarmak için o bölgeyi yoğun şekilde bombalıyor. 

13:42

SÊRIKANIYÊ

13:35

QSD güçleri, Derik’in Zeheriye köyünün karşısındaki işgalci Türk ordusu noktasını vurdu.

13:29

Sêrikaniye'ye bağlı Ebu Hecer ve Til Helef köyleri ile Sêrikaniyê ve Til Temir arasında bulunan kontrol noktası İşgalci Türk ordusu tarafından yoğun bir şekilde toplarla vuruluyor.

13:26

Türk ordusu ve çetelerinin işgali altındaki Bab kentinde bomba yüklü bir motosiklet infilak ettirildi. Eylemde 8 kişi yaralandı.

13:16

QSD savaşçıları Derik'te Türk devletine ait bir keşif uçağını düşürdü.

12:59

14 siyasi parti, Hewlêr'de işgale karşı toplandı. Partiler, toplantının ardından eylem planlarını açıkladı. 

12:57

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, Türk devletinin Suriye’nin egemenliğine saygı göstermeye çağırdı.

12:56

İran, Türk devletini “Suriye topraklarındaki saldırılarına derhal son vermeye ve birliklerini çekmeye” çağırdı. 

12:53

Saldırı hazırlığındaki DAİŞ çeteleri yakalandı

Güvenlik Güçleri Genel Basın Merkezi, Serêkaniyê’de saldırı hazırlığında olan DAİŞ çetelerine dönük yapılan operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. İşgal birlikte harekete geçen DAİŞ çetelerinin, Serêkaniyê’nin Tiwêmiyê köyünde saldırıya geçtiğini söyleyen İç Güvenlik Güçleri, güvenlik noktalarına dönük saldırı hazırlığı yapan bir grup çetenin yakalandığını bildirdi. Çetelere yönelik operasyonda çok sayıda çetenin öldürülken, bazı çetelerden sağ olarak yakalandı. Ağır kayıp veren çetelerin geri çekildiğini vurgulayan İç Güvenlik Güçleri, çatışmalarda 4 üyesinin yaralandığını belirtti.

 

12:36

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin yaptığı ortak yazılı açıklamada, "Ülkemize, bu ülkede yaşayan yurttaşlara, temsil ettiğimiz üyelerimize sorumluluğumuzun gereği olarak tarihe not düşmek boynumuzun borcudur. Böylesi bir askeri maceranın hiçbir sorunu çözmeyeceğini, aksine ülkemizin temel sorunlarını derinleştireceğini görenler için, göz göre göre susma zamanı değildir" dedi.

12:33

Özerk Yönetim: İşgal saldırılarında çok sayıda sivil şehit düştü

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi işgal saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Türk rejimi, 09 Ekim 2019 tarihinde (dün) Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırdı. Vahşice yapılan saldırılar sonucunda çok sayıda sivil şehit oldu, onlarca sivil de yaralandı. Qamişlo, Eyn Îsa, Girê Spî ve Serêkaniyê bölgelerinde ibadet yerleri bombalandı” diye belirtildi. Türk işgal saldırıları sonucu sivil yerleşim alanlarının zarar gördüğüne vurgu yapan Özerk Yönetim,  halkın işgale karşı direnişine devam ettiğini söyledi.

Açıklamada şu hususlara dikkat çekti:  “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak demografik değişim amaçlı bölgeye yapılan işgal saldırılarını kınıyoruz. Uluslararası kamuoyunu, Güvenlik Konseyi’ni, Arap ülkelerini, insan hakları kurumlarını ve basın kuruluşlarını sivillere dönük saldırılar karşısında insani göreve çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

12:27

SÊRIKANIYÊ'DEN GÖRÜNTÜLER

 

12:21

Derik'e bağlı Zihêriyê köyü Türk topçuları tarafından bombalanıyor.

12:15

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Gire Spi'de canlı kalkan eylemcilerini vurdu.

12:07

Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı  yerlerinden halk Girê Spî kentine geldi. İşgalci Türk ordusu ve çeteleri ise Girê Spî kent merkezini bombalıyor.

12:01

Serikaniyeli Tahir: Buradan çıkmayacağız!


Türk devletinin işgalci saldırıları sürerken, Sêrikaniyê'de savaşa katılan  Cuma Tahir, ANF kameralarına konuştu. Cuma Tahir isimli yurttaş, şunları söyledi:
"Serekaniye'deyim, ne olursa olursa buradan çıkmayacağım. Rojava'nın, şehitlerin toprağına kurban olayım! Yeter artık, uyanın artık derin uykudan! Herkes uyanmış, niye Kürtler hâlâ uyuyor? Türkiye insanlarımızı ülke toprağından uzaklaştırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor."
Cuma Tahir, konuşmasının sonunda "Birlik olun, ülkenize, şehitlerin toprağına geri dönün. Biz Kürtlere bugün ferman yazılmış, artık yeter" mesajını verdi.

12:01

REQA'DA SİVİLLER BOMBALANDI: 3 ŞEHİT

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, canlı kalkan eylemlerine katılmak üzere Girê Spî’ye  giden sivillere ait konvoyu vurdu. Bombardımanda 3 sivilin şehit düştüğü çok sayıda sivilin de yaralandığı öğrenildi.

11:53

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısına karşı açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş genel başkanları ile Halkların Demokratik Kongresi(HDK) Eşsözcüsü hakkında soruşturma başlattı. 

11:23

Kendilerine “Ş. Çiyager – Ş. Zeryan İntikam Birimleri” adlı grup, Nusaybin’de polis lojmanlarına yönelik silahlı bir eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

11:22

ABD’nin taahhütlerine sahip çıkmadığını belirten Ehmed, Avrupa Birliği ve BM Güvenlik Konseyi’ni “uçuşa yasak bölge kurmaya ve Türkiye’yi uluslararası hukuku ihlalden ve Suriyelilere topraklarını göç etmeye zorlamaktan cezalandırmaya” çağırdı. 

11:15

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir toplantıda konuştu. Ehmed, uluslararası güçlere Türk devletinin işgal saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. 

11:15

YPS, Rojava'ya saldırılara karşı tüm Kürdistan ve Türkiye metropollerini savaş alanına dönüştüreceğini belirtirken, herkesi direnişe çağırdı.

11:11

 

10:53

 

10:52

 İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Eyn Îsa’ya füze atışı yapıyor.

10:50

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Serêkaniyê’de internet kesildi.

10:49

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Girê Spî’nin çevresini bombalıyor.

10:46

Türk devletinin Kürtlere yönelik işgal saldırısı başlatması ardından Arap Birliği Cumartesi günü acil toplanma kararı aldı. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zaki yaptığı yazılı açıklamada, “Mısır’ın talebi üzerine Arap Birliği Dışişleri Bakanları 12 Ekim’de, Suriye topraklarındaki Türk saldırısını tartışmak üzere Kahire’de toplanacak” dedi. 
 

10:40

İşgalci Türk ordusu sınır hattına askeri sevkiyatlara devam ediyor. Urfa'nın Suruç ilçesine çok sayıda zırhlı araç ve iş makinesi ve araçlar içinde mühimmat taşınıyor.

Suruç'a bağlı Aligör Mahallesi girişine jandarma, Suruç ilçe girişine ise polis tarafından kontrol noktası kuruldu. Her iki noktada araçlar durdurulup aranırken araçların plakası kaydedilip bırakılıyor.

10:27

 İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Girkê Legê üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor.

10:23

PKK Yürütme Komitesi: Başta Kürtler ve Araplar olmak üzere tüm Kuzey-Doğu Suriye halklarının ve savunma güçlerinin, Demokratik Özerk Yönetimin seferberlik çağrısını esas alarak bir kez daha özgür insanlık savunmasını üstleneceğine, kadın-erkek eli silah tutan herkesi bir savaşçı, her evi bir karargah ve her sokağı bir savaş mevzisi haline getirerek barbar AKP-MHP faşistlerine karşı muzaffer bir direniş geliştireceğine ve sömürgeci-soykırımcı TC zihniyetini ve siyasetini Rojava topraklarına gömeceğine inanıyoruz.

10:22

PKK Yürütme Komitesi: Geçmişte on binlerce şehit vererek bu onurlu görevin gereğini nasıl ki yiğitçe yerine getirdiysek, şimdi de Önder Apo’nun çizgisinde ve kahraman şehitlerimizin izinde yürüyerek söz konusu görevi daha Agitçe ve Zilanca yerine getireceğiz. Bundan kaçınamayız, bu bizim için halk olarak var olmanın ve özgür yaşamanın tek yoludur. Unutmayalım ki, sadece ve mutlaka direniş zafere götürecektir.

10:19

PKK Yürütme Komitesi: Yine başta aydınlar ve siyasetçiler olmak üzere tüm Arap aleminin TC Devletinin Suriye’yi işgal saldırılarına karşı çıkacağına inanıyor, başta devrimci-demokratik güçler olmak üzere tüm Türkiye ve Suriye halklarını AKP-MHP işgaline karşı birlikte direnmeye ve dünyanın tüm devrimci-demokratik güçlerini, tüm kadın ve gençlik örgütlerini, tüm insanlığı faşist TC işgal ve soykırımına karşı direnen Kuzey ve Doğu Suriye halklarıyla bir kez daha küresel direniş içinde kenetlenmeye çağırıyoruz!

Ayrıca basit çıkarlar uğruna TC Devletinin Rojava işgaline göz yuman, gizli veya açık destek veren herkesi de tutarlı olmaya ve bu temelde DAİŞ’e destek verir konuma düşmemeye davet ediyoruz! Zalimler ve barbarlar kaybedecek, hak ve adalet savaşçıları kazanacaktır."

10:17

PKK Yürütme Komitesi: HPG ve YJA-Star’ın tüm yiğit komutan ve savaşçı gücünü Kuzey Kürdistan’ın her alanında faşist TC ordusuna karşı gerilla eylemlerini daha da yoğunlaştırmaya, başta kadınlar ve gençler olmak üzere dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki tüm halkımızı, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminin ilan ettiği seferberlik çağrısına sahip çıkarak Rojava Direnişi etrafında kenetlenmeye ve bulunulan her yerde TC işgaline karşı direniş eylemlerini yükseltmeye, yiğit Kürt gençlerini bu onur savaşında seferberlik halinde cepheye koşarak direniş birliklerinde yerini almaya ve dört parça Kürdistan’daki parti ve örgütleri de böyle tarihi bir süreçte ulusal-demokratik birlik içinde hareket etmeye çağırıyoruz.

10:13

PKK Yürütme Komitesi: Tarihin en zalim gücü ile en haklı gücü arasında bir ölüm-kalım savaşı başlamış durumdadır. Başta Rojava Kürtleri ve Kuzey-Doğu Suriye halkları olmak üzere dört parça Kürdistan’daki ve yurtdışındaki halkımız bilmeli ki, tarih bir kez daha onuru, insanlığı ve özgürlüğü temsil etme görevini bizlere vermiş bulunuyor. Çok zor ve bedeli çok ağır da olsa, söz konusu bu tarihi görevin gereğini başarıyla yerine getirmek bizim boyun borcumuzdur.

10:10

PKK Yürütme Komitesi: Şimdiden özgür ve demokratik insanlığın onur direnişi olmayı hak etmiş olan tarihi Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye direnişini selamlıyor, kahraman şehitlerini saygıyla anıyor, tüm halklara ve direniş kuvvetlerine üstün başarılar diliyoruz. Nihai zaferin mutlaka kendilerinin olacağına yürekten inanmalarını istiyoruz.

10:09

PKK Yürütme Komitesi: işgalci Türk saldırılarının başlangıç anından itibaren tüm Kuzey ve Doğu Suriye halkları ve savunma güçleri olan YPG, YPJ ve QSD kuvvetleri kahramanca direniyor. İnsanlığın baş belası olan DAİŞ çetelerini yenme başarısını göstermiş olan bu halklar ve devrimci kuvvetler, şimdi de DAİŞ’in akıl hocası olan AKP-MHP faşizmini yenme kararlılığını en üst düzeyde taşıyor.

10:08

PKK Yürütme Komitesi: Faşist-sömürgeci Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo saldırısının 21. Yıldönümü olan 9 Ekim 2019 günü saat 16.00’dan itibaren Rojava Kürdistan’a yönelik tüm sınır boyunca bir işgal ve soykırım saldırısı başlatmış bulunuyor. 

10:07

PKK: Her ev, her sokak savaş mevzisi olacak!

PKK Yürütme Komitesi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı her evin bir karargah, her sokağın bir savaş mevzisi haline getirileceğini belirtti. PKK, HPG ve YJA Star güçlerini de Kuzey Kürdistan’ın her alanında eylemlerini yoğunlaştırmaya çağırdı.

10:04

SÊRİKANİYÊ'DEN GÖRÜNTÜLER 

 

09:53

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Dêrik semalarında hareketliliği yaşanıyor.

09:50

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Dêrik sınır hattında bulunan Eyn Dîwarê köyünü obüslerle vuruyor.

09:48

YAKALANAN ÇETELERİN GÖRÜNTÜSÜ

 

09:47

YAKALANAN ÇETELER

 

09:46

Fransa Sosyalist Partisi Parlamento Grubu Sözcüsü Borris Vallaud: ABD Başkanı’nın şerefsizliği. Türk Cumhurbaşkanı’nın rezaleti.  BM için acımasız gerçek zamanı. İslam Devleti’ne karşı önce cephedeki kadın ve erkekler Trump-Erdoğan ittifakının katliamına mı teslim edilecek? Fransa ve Avrupa’nın onların yardımına gitme görevi var”

09:39

Kongra Star: Herkesi ayağa kalkmaya ve direnişimizle buluşmaya çağırıyoruz.

09:35

HPC üyeleri sızma girişiminde bulunan 5 çeteyi yakaladı.

09:26

Rojava işgaline karşı açıklama yapan Avrupa'daki kurumlar, "Gün, ayağa kalkma günü" diyerek, herkesi sokaklara çağırdı.
 

09:19

İşgalci Türk ordusu şu sıralarda ağır silahlarla Kobanê'nin Aşmê köyüne saldırırken, savaş uçakları da Serêkaniyê üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor. 

09:15

4 PARÇA KÜRDİSTAN TEPKİ GÖSTERMELİ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk: Gün birlik olma günüdür. Bu sadece Rojava meselesi değildir. Bu tüm Kürdistan coğrafyasında yaşayan halklara yönelik saldırı ve işgal girişimidir. Bugün Rojava yarın Güney Kürdistan olacaktır. Bir yerdeki kazanım her parçadaki kazanımdır ve bunu sahiplenmek gerekiyor. Bir parçaya yönelik saldırı söz konusu olduğunda her dört parçada yaşayan Kürtlerde tepkilerini ortaya koymalıdır. Ulusal bir refleksle saldırılara 4 parça Kürdistan’da tepki gösterilmeli.”

09:11

KON-MED: Almanya'da on binler 12 Ekim'de buluşacak

KON-MED, Rojava işgaline karşı 12 Ekim'de Almanya'da düzenlenecek eylemlere büyük katılım çağrısı yaptı.

09:07

Demokratik Suriye Güçleri (QSD),  çok sayıda ülkenin Türk devletinin işgal saldırılarına gösterdiği tepkiden dolayı bir teşekkür mesajı yayınladı. 

QSD, Twitter üzerinde yayınladığı mesajda, “Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Ürdün, Lübnan, Libya, Mısır, Kuveyt ve Irak gibi Arap ülkelerin hükümetleri ile Britanya, Fransa, Hollanda, Kanada ve Almanya gibi Batı hükümetlerini, Kuzey ve Doğu Suriye halkına ilişkin tutumlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

08:49

SÊRİKANİYE SEMALARINDA HAVA HAREKETLİLİĞİ

Sêrikaniyê üzerinde  Türk savaş ve keşif uçağı hareketliliği yaşanıyor.

08:30

4 tank imha edildi

Gire Spi'de Türk ordusuna ait 4 tank daha imha edildi.

08:24

İşgalci Türk ordusu ile QSD güçleri arasında Sêrikaniyê'nin Miçê mezrasında yaşanan çatışmalarda 7 işgalci öldürüldü, 3'ü yaralandı. 5 cenazede QSD savaşçılarının elinde kaldı.

08:05

İşgalciler sınırdaki duvarları kaldırıyor

İşgalci Türk ordusu Sêrikaniyê'nin batısında Til Erqam ile Aziziye köyü arasındaki duvarı kaldırdı. Şu ana kadar bu alanda duvarın kaldırıldığı 3'üncü nokta oldu.

08:00

4 çete cenazesi QSD'nin elinde

Sêrekaniyê'nin güneyinde  sivillere saldıran Türk ordusunun çetelerine yönelik eylemde öldürülen 4 işgalcinin cenazesi QSD savaşçılarının elinde.

07:53

İşgalciler Kobanê’nin batısındaki Siftek, Zormixar, Ziyaret ve Aşmê köylerine aralıklı olarak top atışı yapıyor. Yerel kaynaklar, Süleyman Şah türbesinin bulunduğu Aşmê köyüne dönük şiddetli top atışlarının olduğunu belirtti.

07:50

İşgalciler Miçê'ye girdi, QSD vuruyor

İşgalci Türk ordusu ve çeteler Sêrikaniyê'nin doğusundaki Miçê'ye girdi. QSD savaşçıları sert karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

07:44

Türk savaş uçakları Serêkaniyê’nin Til Xelef köyünü bombalıyor.

07:12

Sözümüzün sahibiyiz

QSD Serêkaniyê Cephesi Komutanlarından Baz Kerkûkî: Halkımız daha doğrusu Kürt, Arap, Süryani ve tüm halklarımız ile inançlar şunu çok iyi bilsin ki bizler kanımızın son damlasını bile onlar ve onların kazanımlarını korumak için feda etmeye hazırız. Halkımıza onları korumak için verdiğimiz bir söz var ve o sözümüzün sahibiyiz.

07:11

QSD Serêkaniyê Cephesi Komutanlarından Baz Kerkûkî: İrademizi kırmak istiyorlar. Ama buna müsade etmeyeceğiz. Onlar teknik güçlerine güveniyorlarsa bizler irademizle ve haklılığımızla direniyor ve savaşıyoruz. 

07:06

İşgalcilere ağır darbeler vurduk

QSD Komutanı Baz Kerkûkî, "Bu savaşın çıkmaması için çok uğraştık ama onlar savaşta ısrar edince bizler de halkımızı koruma vazifemizi yerine getirmekle yükümlüyüz. Ülkemizi işgal edip halklarımızı esir almalarına karşı geliştirdiğimiz direnişte şimdiye kadar işgalcilere darbeler vurduk." 

07:04

'Halklarımıza verdiğimiz sözün gereğini yerine getiriyoruz'

QSD Serêkaniyê Cephesi komutanlarından Baz Kerkûkî, "Ülkemizi işgal edip halklarımızı esir almalarına karşı geliştirdiğimiz direnişte şimdiye kadar işgalcilere darbeler vurduk" dedi.

07:02

İşgalcilerin Sêrekaniyê'nin güneyinde Hesekê yolu yakınlarında uyuyan hücreleri harekete geçerek halka saldırıyordu. QSD savaşçıları bunları çembere alarak vuruyor. Bölgede çatışmalar devam ediyor. İşgalcilerden ölü ve yarılar var, sayı netleştirilemedi.

06:46

Sêrikaniyê kenti işgalciler tarafından bombalanıyor.

06:17

İşgalci Türk ordusu Sêrikaniyê'nin doğusundaki Miçê köyündeki duvarı da kaldırıyor.

06:05

Uluslararası sivil toplum kuruluşları, siyasetçi ve akademisyenler, “Türk devleti etnik temizlik yapabilir” diyerek işgal saldırılarına karşı harekete geçmesi için BM’yi göreve çağırdı.

06:02

Türkiye’nin Kuzey Suriye’yi işgal saldırısına hem iktidar ve muhalefet partilerinden hem de sivil toplum ve medyadan sert tepkiler yükseliyor.

Sêrikaniyê'nin batısındaki duvarı kaldırarak saldırı girişiminde bulundu. QSD savaşçılarının karşılık vermesi üzerinde saldırı girişimi boşa çıkarıldı.