Metina’da 3 işgalci cezalandırıldı, Avaşin ve Zap’ta havadan eylem

HPG/YJA Star gerillalarının Metina’da gerçekleştirdiği eylemlerde 3 Türk askeri cezalandırıldı, Avaşin ve Zap’ta ise işgalciler havadan vuruldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz;

13 Mayıs günü saat 13:00’da Zap bölgesine bağlı Şehit Serxwebun Tepesi’nde bulunan işgalcileri havadan bombalayarak bir eylem gerçekleştirmiştir.

13 Mayıs günü saat 15:10’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar Tepesi’nde bulunan işgalcileri havadan bombalayarak bir eylem gerçekleştirmiştir.

Gerçekleştirilen her iki eylemde düşman hedefleri vurulmuş ve eylemler başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

14 Mayıs günü saat 10:00’da işgalci Türk ordusu Metina bölgesinde bulunan Kêste ve Asuri köylerine dönük saldırı helikopterleri ile bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyona çıkan işgalciler bölgedeki güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Saat 11:30’da başka bir işgalci birliğine yönelik 3 koldan koordineli bir gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Buradaki çatışmalar 45 dakika boyunca sürmüş, net olarak 2 işgalcinin cezalandırıldığı, 1 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir.

Her iki eylemden sonra ilerleyemeyen işgalciler alanı obüsler ile bombalamış ve Zendura Tepesi’ne doğru geri çekilmiştir. Saat 16:00’dan 16:40’a kadar çatışma alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır. İşgalci Türk ordusu saat 21:30’da saldırı helikopterleri ile alanı bombalayarak Skorsky helikopterleri ile ölü ve yaralılarını alandan götürmüştür.

Türk devleti bu eylemlerde sadece 1 askerinin öldüğünü ve 2 gerillanın da şehit edildiğini belirtmiştir. Ancak belirtilenler doğru olmayıp, net olarak 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmamıştır.

15 Mayıs günü saat 18:00’da Avaşin bölgesinin Qela Mamreşo alanında bulunan işgalcilere yönelik ağır silahlar ile bir eylem düzenlenmiştir. Cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

UÇAK VE HELİKOPTER SALDIRILARI

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçakları ile saldırılar düzenlemiştir.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

14 Mayıs günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Koordine alanı saldırı helikopteri ve savaş uçakları ile bombalanmıştır.

15 Mayıs günü saat 02:00’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanı savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.

15 Mayıs günü 21:20 – 01:30 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo, Aris Faris ve Mervanos alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

16 Mayıs günü saat 06:20’de Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferansê alanı savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.”