‘Mutlaka ama mutlaka düşmandan hesap soracağız’

Kürdistan topraklarında gerillanın özgürlük emeğinin yok edilemeyeceğini belirten HPG gerillası Agir Qamişlo “Mutlaka ama mutlaka düşmandan hesap soracağız, bu yıl olmasa da seneye ama mutlaka hesap alınacaktır’ dedi.

Agir Qamişlo, Kürdistan’ın savunulması için Zap’ta savaş tünellerinde şu anda savaşan bir HPG gerillası.

Kürdistan Özgürlük Gerillası Agir Qamişlo, Türk devletinin 17 Nisan 2022’de başlattığı işgal saldırısından kısa bir süre önce ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

2021 yılının gerillaya kazandırdığı tecrübelere değinen Agir Qamişlo, işgalci ordunun Kürdistan dağlarında kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği katliamların hesabının mutlaka soracaklarının altını çizdi.

23 Nisan 2021’de Zap, Avaşîn ve Metîna’yı hedef alan işgal saldırısının kendilerine çok değerli tecrübeler kazandırdığına dikkat çeken Agir, şöyle konuştu: “Mamreşo’da, Şehit Serdar’da, Aris-Faris’ta, Küçük Cilo’da, Tepê Sor’da, Werxelê’de, Zendura’da sergilenen fedaice direnişler bize çok şey kattı. Ne pahasına olursa olsun düşmanın Kürdistan’da kalmaması gerektiğini çok açık bir şekilde ortaya koydu. Arkadaşlarımızın direnişi bizde çok büyük bir güç oluşturdu.”

‘BEN İNSANIM’ DİYEN HERKESTE CİDDİ BİR SORGULAMA OLDU

Geçtiğimiz yaşanan gerilla şehadetlerine de dikkat çeken Agir Qamişlo, “Yoldaşlarımızın şehadeti asla sıradan değildi. İnsanlık dışı, vahşiyane bir şekilde kimyasal silahların kullanılması ve buna karşın sergilenen büyük ve derin direniş sadece bizde yoğunlaşmaya neden olmadı, ‘ben insanım’ diyen herkeste de ciddi bir sorgulamayı yarattığını düşünüyorum” dedi.

Türk devletinin Kürdistan topraklarının rahat biçimde işgal edemeyeceğini ifade eden gerilla Agir, “Ne olursa olsun gerçekleştirdiği katliamların hesabını verecektir. Bu yıl olmasa gelecek yıl, ama mutlaka verecektir. Nasıl ki arkadaşlarımızı kimyasal silahlarla şehit ettiler, mutlaka bunun hesabını soracak, arkadaşlarımızın intikamını alacağız. Bu dağlarda savaşan her gerilla düşmanı boşa çıkarmak, yenilgiye uğratmak için 24 saat aralıksız bir yoğunlaşma içerisindedir” diye konuştu.

GERİLLANIN YARATTIĞI ÖZGÜRLÜK EMEĞİ YOK EDİLEMEZ

Türk devletinin kullandığı her insanlık dışı yönteme karşı gerillanın her zaman yaratıcı olduğunu belirten Agir, devamla şöyle konuştu: “Gerilla yaşananlardan tecrübeler çıkarsa da her zaman bunu daha fazla geliştirmenin yoğun bir emeği içerisindedir. Bu durumun gerillaya başka bir güç kattığını da söyleyebilirim. İşgalci Türk ordusunun gelmesi demek, Kürdistan topraklarına rahat bir şekilde adım atmaması demek. Bu topraklar nice gerillanın tecrübe ve emeğine sahip, düşman rahat bir şekilde gelip de sayısız gerillanın oluşturduğu özgürlük emeğini yok edemez. Mutlaka ama mutlaka düşmandan hesap soracağız, bu yıl olmasa da seneye ama mutlaka hesap alınacaktır.”