Türk askerinden taziyeevine baskın!

HPG’li Şehnaz Okşamak için kurulan taziyeevine Türk askeri baskın yaptı. Askerler sandalyelere el koydu, 5 kişiye ceza kesti.

Güney Kürdistan'daki hava saldırısında 25 Eylül 2020’de şehit düşen HPG’li Şehnaz Okşamak için halk, Amed'in Silvan ilçesine bağlı Alibey (Mîreliya) Mahallesi’ndeki aileye taziyelerini iletti. Okşamak Ailesi, 17 Nisan ile birlikte hem telefonla hem de evin önüne gelen halkın taziyelerini kabul etti. Açık alana sandalyeler konulurken, taziyelerin kabul edildiği alana 20 Nisan’da saat 13.00 sıralarında Türk askerleri tarafından baskın düzenlendi. Zırhlı araçlarla mahalleye gelen askerlerin, aileden F.O., Ü.O., M.A., S.O ile ismi öğrenilemeyen bir kişinin ifadesine başvurduğu belirtildi.

HAKARET VE CEZA

Aile fertlerine askerlerin hakaret ettiği kaydedilirken, jandarma karakol komutanının da halka “Burada bir horoz varsa o da benim, ötecek biri varsa o da benim” dediği ifade edildi.

 Askerler daha açık alana konulan sandalyeleri toplayıp bir kamyonete bindirip karakola götürdü. 2 saat sonra da sandalyelerin geri getirildiği, evin önüne konulmamak üzere aileye teslim edildiği belirtildi.

Mahallede ifadeleri alınan 5 kişi de daha sonra tekrar ifade işlemleri adı altında jandarma karakoluna çağrıldı. 5 kişiye salgın tedbirleri kapsamında alınan kararları ihlal ettikleri iddiasıyla toplam 7 bin TL para cezası verildiği kaydedildi.