Van'da yaşanan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan bir çatışmada iki kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Vali Mithat Bey Mahallesi Eres Sokak’ta dün gece çıktığı ileri sürülen çatışmada, 2 kişi yaşamını yitirdi, 1'i ağır 3 polis de yaralandı.

Gece saat 00.20'de onlarca zırhlı araçla ablukaya alınan sokakta, sabah saatlerine kadar silah sesleri yükseldi. 
 
GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI 

Mahalleliler evlerinden dışarıya çıkamazken, görgü tanıkları yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi: "Gece saat 24.00’te mahalle onlarca araçla abluka altına alındı. 00.20’de ilk olarak 2 el silah sesi geldi. Ardından bir saat sessizliğin ardından yeniden silah ve 2 kez patlama sesi geldi. Ardından sabah saat 05.00'e kadar mahallede silah sesleri kesilmedi. Sabah 06.00 gibi ise zırhlı araçlarla polisler mahalleden ayrıldı." 

 Ölü ve yaralı hakkında bilgilerinin olmadığını belirten mahalleliler, Şahin ailesinden Halit Şahin ve eşi, Ayhan, Ayfer, Fettullah Şahin ve Şehriban Mamuk isimli Şahin'in evli kızının gözaltına alındığını aktardı. 

Olay yerinde üç evin bahçesine giren panzerler duvar ve meyve ağaçlarına zarar verirken, 4 farklı noktada ise kan izleri bulunuyor. 

Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Van Valiliği, "eylem hazırlığı içerisinde olan" 2 kişinin öldürüldüğünü, 1'i ağır 3 polisin yaralandığını ve 6 kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı.