YJA Star gerillaları Serhat ve Metina’da vurdu

YJA Star gerillaları Serhat ve Metina’da işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 11 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Serhat eyaletimizde gerçekleşen bir dizi eyleme ait bilgiler elimize yeni ulaşmıştır. Buna göre;

19 Ocak günü Serhat eyaletinin Glîdax alanındaki Demirkapı mıntıkasında işgalciler tarafından kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. İşgalciler arazide arama-tarama faaliyeti yürütmek isterken güçlerimizin sabotaj taktiği ile hazırladığı pusuya düşürülerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmıştır. Bu operasyon 28 Ocak günü sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir.

9 Nisan günü Serhat eyaletinin Glîdax alanında güçlerimiz görev başında iken araziye yerleştiren fotokapanlar tarafından görüntüleri alınmıştır. 11 Nisan günü YJA Star güçlerimize pusu kurulmuş, ancak güçlerimiz bu pusuyu atlatmıştır. Daha sonra bir kez daha işgalciler ile güçlerimiz arasında temas yaşanmış, çatışma başlamış ve yaşanan çatışmada 2 işgalci cezalandırılmıştır. Bu çatışmada herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

26 Nisan günü Serhat eyaletinin Glîdax alanına bağlı Hallac mıntıkasında bir işgalci birliği güçlerimiz tarafından fark edilerek denetim altına alınmıştır. Saat 16:30’da işgalcilere yönelik 4 koldan koordineli bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada net olarak 5 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmıştır. Saat 00:00’da işgalciler eylem yerini saldırı helikopterleri ile bombalayarak, ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterleri ile alandan uzaklaştırmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

YJA Star güçlerimiz tarafından 16 Mayıs günü saat 16:40’ta Metina bölgesine bağlı Koordine alanındaki Azad Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalcilerin toplandığı bir mevzi hedeflenerek vurulmuş, burada 2 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci de yaralanmıştır.

Eylemden sonra işgalci Türk ordusu Koordine alanını, Deşîşê ve Serêro köylerinin arazisini obüsler ile bombalamıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

16 Mayıs günü saat 13:30’da işgalciler Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferansê alanına yerleşmek istemiştir. Buradaki işgalciler üst üste yapılan suikast ve darbeleme eylemleri ile vurulmuştur. Saat 18:00’da savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler hedeflenerek vurulmuş, burada net 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçakları ile saldırılar düzenlemiştir.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

16 Mayıs günü 01:00 – 01:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Şehit Serxwebun Tepesi’ne Skorsky tipi helikopterler ile indirme yapılmıştır.

16 Mayıs günü saat 21:00’dan 01:20’ye kadar Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo, Mervanos, Şukê ve Şehit Dilgeş alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

17 Mayıs günü saat 12:00 ve 12:15’te Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Sêdarê köyü çevresi 2 kez savaş uçakları ile bombalanmıştır.”