YPG şehit düşen üç savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı

YPG Basın İrtibat Merkezi, Hesekê’de farklı tarihlerde şehit düşen YPG ve YPJ’li üç savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bir savaşçı geçirdiği ağır hastalık sonucu, ikisi de trafik kazasında şehit düştü.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Destan Roni yoldaşımız 30 Nisan’da geçirdiği ağır hastalık sonucu şehit düştü.

Destan yoldaş, yurtsever bir ailede yurtsever duygularla büyüdü. Yurtseverlik kültürüyle kişiliğini inşa eden Destan yoldaş, her türlü gericiliğe ve işgale karşı mücadele etmek için YPJ saflarına katıldı. Destan yoldaş, kadın özgürlüğü çizgisini esas aldı ve yaşamının sonuna kadar bu çizgide görev ve sorumluluğunu büyük bir kararlılıkla yerine getirdi.

Ciwan Amed ve Şervan Hesekê yoldaşlarımız ise 3 Mayıs’ta Hesekê’de trafik kazası sonucu şehit düştüler.

Ciwan yoldaş, yurtsever bir ailede doğdu. Kuzey ve Doğu Suriye’de özgürlük mücadelesi gelişip büyüdüğünde devrim saflarına katıldı. Ciwan yoldaş cesur, emekçi, fedakar özellikleri ile tanındı ve yaşamının son anına kadar bu duruşunu korudu. Bu duruşuyla yoldaşlarına daima güç ve inanç kaynağı oldu.

Şervan yoldaş, Hesekê’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. İşgale ve gericiliğe karşı mücadelemizden etkilenerek devrim saflarına katıldı. Şervan yoldaş görev ve sorumluluklarını yaşamının son anına büyük bir özveriyle yerine getirdi.”

YPG, “Her 3 yoldaşımızın şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor şehit ailelerimize ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz” diye noktaladı.

Savaşçıların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Destan Roni

Adı ve Soyadı: Emine Demirtaş

Anne Adı: Surye

Baba Adı: Fahri

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê/ 30 Nisan 2021

*

Kod Adı: Ciwan Amed

Adı ve Soyadı: Baran Çiçek

Anne Adı: Afife

Baba Adı: Mirzedin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê/ 3 Mayıs 2021

*

Kod Adı: Şervan Hesekê

Adı ve Soyadı: Ehmed Seid

Anne Adı: Cemile

Baba Adı: Silêman

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê/ 3 Mayıs 2021