GÖRÜNTÜLÜ

İşte KDP’nin gerillaya karşı eğittiği Irak Sınır Muhafız Birliği listesi

ANF; KDP’nin Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında gerillaya karşı eğittiği gücün isim listelerine ulaştı. Ulaşılan listelerde isim, soy isim, hangi gün müracaat ettikleri ve hangi güce ait oldukları bilgileri yer alıyor.

GERİLLAYA KARŞI EĞİTİLEN KDP'LİLERİN LİSTESİ

Başûrê Kurdistan’ın Zaxo kentinde bir askeri törene ait görüntülerin sanal medyada paylaşılması üzerine başlayan tartışmalar, kimi ayrıntıları kendisiyle birlikte daha gün yüzüne çıkardı. KDP’nin denetiminde bulunan bölgede; görüntüler cep telefonu ile kaydedilirken, görüntülerin bir askeri eğitim devresi sonucunda çekildiği anlaşılıyor. Zaxo kent merkezinde adeta bir güç gösterisinde bulunulurken, söz konusu güçlerin KDP’nin Medya Savunma Alanları'na göndermek için Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında eğittiği güçlerden oluştuğu öğrenildi. ANF, gerillaya karşı eğitilen bu gücün isim listesine ulaştı. 

BAŞÛRÊ KURDISTAN UÇURUMUN EŞİĞİNDE

Kendi iktidarı için bir ülkenin geleceğini heba etme yolunda son hızla ilerleyen KDP’nin, var olan durumdan kurtulmak için giriştiği arayışlar, Başûrê Kurdistan’ı uçurumun eşiğine getirdi. Bugüne kadar onlarca yola başvuran KDP, en son Xebat Gazetesi üzerinden Silêmani’de bulunan yurtsever kimi kurumları hedef gösterdi. Türk ordusuna, ulusal bilinçle harekete eden devrimci, demokrat  ve yurtsever kesimleri öldürme çağrılarında bulunan KDP’nin bu taktikleri baba Barzani’de kalma. 

SADDAM’DAN ERDOĞAN’A

Denge siyaseti adı altında neredeyse Başûr’un her yeri pazarlığa açılırken, 1996’da YNK’ye karşı sıkıştığında Kürtleri soykırımdan geçiren BAAS rejimi ile iş tutan KDP, bugün ise varlığını Kurdistan’ın ilhak ve işgali üzerinden şekillendiren Erdoğan rejimi ile saf tutuyor. Türkiye’nin yeni işgal planlarına dahil olmayı kendi iktidarı için kurtuluş gören KDP’nin Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında eğittiği güç ile gerilla güçlerine karşı konumlanmaya hız verdiği bildirildi. 

ZAXO MERKEZDE ASKERİ YÜRÜYÜŞ

Zaxo kent merkezinde sloganlarla yürüyen gücün burada bulunan kimi yerlerde eğitildiği belirtilirken, bu durumun bölge halkını da endişelendirdiği kaydedildi. Bu gücün eğitimler kapsamında daha önceleri kırsal alanlarda içtimaya tabi tutulduğu ifade edilirken, ilk kez kent merkezinde dolaştırıldığı aktarıldı. 

İSİMLERİNE ULAŞILDI

Öte taraftan Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında güç toplamak için Zaxo başta olmak üzere birçok yerde çalışmaların yapıldığı belirtilirken, ANF; KDP’nin Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında gerillaya karşı eğittiği gücün isim listelerine ulaştı. Ulaşılan listelerde isim, soy isim, hangi gün müracaat ettikleri ve hangi güce ait oldukları yazılırken, söz konusu listelerde 360 kişinin ismi bulunuyor. 

KDP GÜÇ DEVŞİRİYOR

Bu güçlerin KDP’ye ait özel güçlerin yanı sıra Zerevani ve Mesrur Barzani’ye bağlı Gulan güçlerinden oluştuğu aktarılırken, Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında KDP’nin güç devşirmeye devam ettiği kaydedildi. Belli ücret karşılığında halen Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında askeri alımların sürdüğü de ifade edilirken, askeri eğitimlerini tamamlayanların büyük bir bölümünün Duhok ve Amediye gibi alanlara sevk edildiği kaydedildi.