CDK-S ve YJK-S’den uzun yürüyüşe çağrı

CDK-S ve YJK-S, 6-11 Şubat tarihleri arasında enternasyonalistlerin yapacağı uzun yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, uluslararası komplo sonucu İmralı Ada Hapishanesinde tutsak edilişinin 24. yılı geri kalırken, enternasyonalistlerin bu yıl 7.’sini gerçekleştireceği uzun yürüyüş 6 Şubat’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayacak ve 11 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak miting ile sona erecek.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), yaptıkları ortak açıklama ile 6-11 Şubat tarihleri arasında enternasyonalistlerin yapacağı yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

 Açıklamada şöyle denildi:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, uluslararası komplo sonucu İmralı Ada Hapishanesinde tutsak edilişinin 24. yılı geride kaldı. Sayın Öcalan üzerinde sürdürülen ağır tecrit ve işkence, onu siyasi iradesi olarak kabul etmiş Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam mücadelesine ve bir halk olarak varlığını sürdürmesine karşı geliştirilen kapsamlı bir saldırıdır. Yalnızca Kürt halkı değil, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kesimlerin ve kitlelerin de Öcalan’ın fikirleriyle somutlaşan demokratik ve adil bir dünya arayışına yönelimdir. Uluslararası komplocu güçler, sayın Öcalan’ın Kürt halkının özgürlük tutkusu olmasını engellemek istediler. Onun şahsında halklara yönelik bu komplonun gerçekleştiği 15 Şubat, halklar tarafından ‘Kara Gün’ olarak tanımlanmıştır.
Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun tarihi olan 15 Şubat günü, aynı zamanda bir Kürt soykırım günüdür. Bugüne denk gerçekleştirilen en kapsamlı soykırım hedefli saldırıdır.
Uluslararası komplonunun bir devamı olarak uygulanan tecrit uluslararası bir karakterde sürmektedir. Tecrit kapitalist modernite tarafından yönetilmektedir. İmralı işkence sisteminde sürdürülen tecrit karşısında CPT ve tüm uluslararası kurumların sessizliği bu nedenledir. Önder Abdullah Öcalan tüm evrensel ilke, kural ve hukuktan yoksun bırakılarak tecrit sürdürülmektedir. 23 aydır Önder APO’dan bir haber alınamıyor.

Kürtler ve dostları, bu tecrit ve soykırım sistemini hiçbir zaman kabul etmediler. Her fırsatta ve koşulda Önderliğinin etrafında ateşten çember olan Kürt gençleri ve kadınları, uluslararası komplonun başarıya bulamasını engellediler.
Uluslararası komplonun güncellenip soykırım saldırılarının arttığı bir dönemde, Kürt Halkının enternasyonalist dostları, komploya karşı bir kez daha dikkat çekmeksizin büyük bir artış ve eylemin sahibidirler.

 Kürt Halk Önderi'nin sesini ve felsefesini tüm dünyaya taşıyan bu enternasyonalist dostlar; İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya gelecekler. Uluslararası komplonun 25. yılındaki hedeflerini ve ona karşı bizlerin neler yapabileceğine dair panel ve konferansların ardından dostlar, 6-11 Şubat tarihleri arasında Cenevre’den Strasbourg’a kadar uzun yürüyüş gerçekleştirecektir.

Bu vesile ile biz İsviçre’de yaşayan tüm Kürtler ve dostları da enternasyonalistlerin başlattığı uzun yürüyüşte yerimizi alacak ve yüzyılın en amansız ve ahlaksız tecrit-soykırım sistemine karşı bir kez daha dostlarımızla birlikte Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü talep edeceğiz.

 Uluslararası komploya karşı tüm Kurdistanlıları, yurtseverlerimiz ve dostlarımızı uzun yürüyüşte yerlerini almaya ve sonrasında da 11 Şubat 2023 tarihinde Strasbourg’da yapılacak büyük eyleme katılımla çağırıyoruz."

YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ KONFERANS

İsviçre’nin Cenevre kentinde 6 Şubat tarihinde başlayacak olan ‘Enternasyonalist Uzun Yürüyüş’ öncesi yürüyüşe katılacak olan enternasyonalistler, 5 Şubat Cenevre kentinde bir konferans düzenleyecek.

KONFERANS PROGRAMI

Konferansın programı şöyle:
5 Şubat
Saat 09.00 - 13.00 arası

A) Abdullah Öcalan ve Paradigmasal Değişim

B) Uluslararası komplo ve İmralı Sistemi

Saat 14.30 - 18.30 arası

A) TJK-E’nin “Dem dema azadiyê ye” hamlesi
B) Rojava'daki enternasyonalist aktivistlerin video mesajı
C) Enternasyonalist aktivistlerin kendi ülkelerindeki mücadelelerinin aktarımı
D) Kobanê Filminin gösterimi.