GÜNDEM 23 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin saldırıları sadece DAİŞ ile ortaklaşarak yapmadığını söyleyen Özerk Yönetim sözcüsü Loqman Ehme, "Bunların bölgedeki ittifak ve dostları da bu işin içinde. Bunların başında da Şam yönetimi geliyor" dedi.

- Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı, Türk devletinin destek verdiği DAİŞ’in her yerde uyuyan hücrelerinin bulunduğuna işaret ederek, “Uluslararası güçler en kısa sürede DAİŞ sorununa çözüm bulmalıdır. Geçici yaklaşımlardan uzak durulmalı ve her ülke vatandaşı olan DAİŞ’lileri almalıdır” dedi.  

- Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, ortak mücadele zemininin sürmesi gerektiği konusunda umutlu olduklarını dile getirirken, periyodik olarak devam etmesi konusunda da ortak bir fikir olduğunu belirtti.

- Gever Belediyesi’nin gasp edilmesinin üzerinde geçen iki yılda 3 kayyum değiştirildi. Her kayyum, belediyede büyük tahribat yarattı; kısa süre içerisinde 1 milyar 87 milyon TL borçlandırdı.

-Kocaeli’nde 2 bin kişinin çalıştığı Farplas’ta işçiler, maaşların iyileştirilmesi ve sendikalaşma için başlattığı eylemde, patronun talepleri kabul etmesi için bir hafta süre verdi.