Tutsak İlker Kızılaltun ölüm orucuna başladı

Silivri Cezaevi’nde 10 aydır tutuklu bulunan İleri Kızılaltun, 15 Ağustos itibarıyla ölüm orucuna başladığını duyurdu.

Silivri Cezaevi’nde 10 aydır tutuklu bulunan İleri Kızılaltun ölüm orucuna başladı. Eşinin ölüm orucuna başladığını çektiği videoyla duyuran Bahar Kurt Kızılaltun, eşinin 15 Ağustos itibarıyla ölüm orucuna başladığını aktardı. Eşi Kızılaltun’un 10 aydır Silivri Cezaevi’nde bir itirafçının ifadeleri nedeniyle tutuklu bulunduğunu ve bugün yaptığı telefon görüşmesinde 15 Ağustos itibarıyla ölüm orucuna başladığını ve taleplerinin Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın talepleriyle aynı olduğunu söyledi.

ADALETSİZLİĞE KARŞI EYLEM 

Yaşadığı adaletsizliğe karşı eşinin böyle bir karar aldığını belirten Kızılaltun, “Eşim İleri Kızılaltun10 aydır mahkeme yüzü bile görmeden hapishanede tutsaktır. Daha önce de aynı ifadelerden tutuklanıp serbest bırakılmasına rağmen 10 aydır yine tecrit hücrelerinde. İfadeler aynı, suçlamalar aynı. Sadece tutukluluğunu isteyen, tutuklama kararı veren ve bu kararı devam ettiren hakimler savcılar farklı. Adil yargılanma hakkı zaten çoktandır rafa kaldırılmış durumda. Aylarca savcının dosyayı açmasını bekledik, açmadı. Eşimle aylarca görüştürülmedim, görüş hakkım güvenlik gerekçesiyle engellendi. Dosyayı hazırlaması gereken savcıya yazdığımız dilekçeler sonuçsuz kaldı” dedi.

Zafere de, zaferin gerektirdiği bütün bedellere de hazır olduklarını vurgulayan Kızılaltun, “Biz adaletsizliği kanıksamayacağız, halkımıza kanıksatılmasına izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

‘TALEPLER KARŞILANSIN’

Ölüm sınırına yaklaşan Gökhan Yıldırım, Sibel Balaç ve 15 Ağustos’ta ölüm orucuna başlayan eşi Kızılaltun’un taleplerinin aynı olduğunu ifade eden Kızılaltun, talepleri ise şu şekilde sıraladı:

“*Dijital delillerle gizli tanık ve itirafçı tanıklarla yürütülen yargılamalara son verilsin.

*Cezaevlerindeki keyfi disiplin cezalarına son verilsin.

*Hasta tutuklular serbest bırakılsın.

*Cezaevlerinde kitap dergi kısıtlamalarına son verilsin.

*Cezaevlerinde sohbet hakkı eksiksiz uygulansın.

*Tarafımıza verilen hapis cezaları iptal edilmeli.

* Ağırlaştırılmış müebbet infaz yasası tutsaklar lehine değiştirilsin.

* İnfaz yakmalar ve sürgünler son bulsun.”