GÖRÜNTÜLÜ

Newroz işgale karşı direniş ateşidir

Kurdistan halkının ve Ortadoğu halklarının Newroz’unu kutlayan YJA Star gerillaları Sidar Baran ve Hedar Rubar, Newroz’un işgale karşı direniş ateşi olduğunu vurguladı.

YJA STAR GERİLLALARI

YJA Star gerillaları Sidar Baran ve Hedar Rubar, Newroz’a ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.


Mart ayının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün coşkusuyla başladığını belirten YJA Star gerillası Sidar Baran, kadınların mücadelesinin geçmişten günümüze kadar devam ettiğini söyledi. Kadın özgürlük mücadelesinin bugün Kürt kadınları öncülüğünde yaşandığını vurgulayan Baran, “Öncelikle tüm kadınların 8 Mart Kadınları Gününü ve Newroz Bayramını kutluyoruz. Özgür kadın çizgisinin mimarı Rêber Apo’nun, zindandaki tüm tutsak yoldaşlarımızın Newroz’unu kutluyoruz. Newroz’un bizim için, toplumumuz için, Ortadoğu ve Kurdistan için anlamı yeniliktir, baharın gelişi, ezilen halkların mücadelesi demektir. Bundan dolayı Newroz kadınların, halkların bayramıdır. Yine Newroz Mazlum Doğan’ın, Sema Yüce’nin iradesidir. Bu temelde bir kez daha açlık grevinde olan annelerimizin, halkımızın ve tüm Ortadoğu halklarının Newroz Bayramını kutluyoruz.

Yine Mart ayının sonunda Türkiye ve Bakur’da yerel seçimler var. AKP-MHP iktidarı uzun bir süredir halkımıza yönelik katliam, soykırım politikası yürütüyor, Kurdistan doğasını talan ediyor. Yine halkımızın iradesini gasp ederek belediyelere kayyum atadılar. Bütün şehirlerde ve kasabalarda halkımız kayyumun nasıl acılar yaşattığını, Kurdistan’da neler yaptıklarını gördü. Halkımızın seçim coşkusu bizi çok mutlu ediyor. Elbette halkımız bu seçimlerde işgalci kayyumları Kurdistan’dan atacak. Halkımız hiçbir zaman gaspçı kayyumları iradeleri olarak görmedi. Bundan dolayı inanıyorum ki; Serhat’tan Urfa’ya, Amed’den, Dersim’e, Botan’a kadar her şehirde, her köyde herkes AKP-MHP faşizmini Kurdistan’da yenilgiye uğratacaktır. Botan, Amed, Dersim, Çewlig, Urfa, Mardin halkı öncülerini unutmamalı, çocuklarını bu mücadelede kaybeden her anne, her aile seçimde kimliğine, iradesine ve PKK halktır, halk burada şiarına bir kez daha sahip çıkmalı. Herkes oyunu kendine vermeli. Halkımızın iradesine sahip çıkması tecridin zayıflaması demek, işgalcilerin yenilgiye uğraması demektir.

Mesele sadece bir belediye almak değil, mesele işgalcilere iradesini göstermek. Erdoğan her gün kimse kalmadı, PKK’yi bitirdim diyor ama hala Kurdistan dağlarında gerillanın direnişi devam ediyor. Bu mücadele sadece gerilla ile sınırlı kalmamalı, kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Bu süreçte herkes iradesini ortaya koymalı ve oyunu kendine vermelidir. Bu temelde bir kez daha halkımızın, annelerimizin ve tüm yoldaşlarımızın Newroz’unu kutluyorum. Bu Newroz Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı Newroz olacaktır” diye konuştu.

KÜRT HALKI İRADESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR


Her ayın ve her günün kendileri için direnişle geçtiğini söyleyen YJA Star gerillası Hedar Rubar, Mart ayında Kürt halkına yönelik katliamları da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Halepçe Katliamında yaşamını yitiren şehitlerimizi ve heval Mazlum Doğan şahsında Mart ayı şehitlerini saygıyla anıyorum, anıları önünde eğiliyorum.

8 Mart’ta tüm kadınlar renkleriyle alanları süslediler. İnanıyorum ki halkımız özellikle de kadınlar, renkleriyle, sesleriyle, varlıklarıyla Newroz alanlarını dolduracak ve Newroz ateşine yakacaklardır. Özgürlük ateşi zulme, işgale karşı direniş ateşi olarak yakılmıştı. Heval Mazlum Doğan şahsında Amed zindanında o ateş bir kez daha yükseltilmişti. Bu gün de özgürlük meşalesi halkımızın elinde daha iradeli, daha inançlı bir şekilde her alanda yükseltiliyor.

31 Mart’ta Türkiye ve Bakur’da bir seçim gerçekleştirilecek. Biliyoruz ki; halkımız sandıklara giderek iradelerini ortaya koyacaktır. AKP iktidarı kayyumlarla halkın iradesini gasp etse bile direnişçi Kürt halkı hiç bir zaman zulme boyun eğmemiş, teslim olmamıştır. Halkımız bu seçimde de kendisine oy vererek iradesine sahip çıkacak ve faşizmi bir kez daha yıkacaktır.”